Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο βενεζουελάνικος λαός μόνος αρμόδιος για το μέλλον του

Τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΕΕ και των συμμαχικών τους κυβερνήσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στη σχετική συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην τοποθέτησή του ανέφερε τα παρακάτω:

«Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του και για τις εσωτερικές υποθέσεις της ίδιας του της χώρας. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που προωθούνται με προβοκάτσιες, ομάδες επαφής και όλα τα υπονομευτικά μέσα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τις συμμαχικές τους κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική για να ανατρέψουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, βάζοντας έναν αχυράνθρωπό τους.

Ολους αυτούς δεν τους πήρε ο πόνος για το λαό της Βενεζουέλας. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται ο έλεγχος της Ενέργειας μιας πλούσιας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές χώρας. Καταδικάζουμε κάθε σενάριο για πραξικόπημα και ιμπεριαλιστική στρατιωτική επίθεση που βαφτίζεται "ανθρωπιστική βοήθεια" ή προωθείται με άλλα προσχήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον χτυπημένο από την καπιταλιστική κρίση λαό της Βενεζουέλας και τον αγώνα του ΚΚ Βενεζουέλας. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος, η πραγματική υπερδύναμη είναι οι λαοί κι αυτοί θα νικήσουν».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org