Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να πάρουν «μπόι» οι αγώνες των εργαζομένων

Σε εργαζόμενους του δήμου Κορυδαλλού μίλησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Αορίστου χρόνου», «μόνιμοι», «κοινωφελίτες», «3Κ», «παρατασιούχοι»...: Τα παραπάνω είναι «προσωνύμια» που χρησιμοποιούν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, ανάλογα με τη σχέση εργασίας με την οποία δουλεύουν στους δήμους και στις Περιφέρειες. Τέτοιοι εργαζόμενοι, που παρά την πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, όλοι τους κάνουν την ίδια δουλειά, στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην τεχνική υπηρεσία κ.α., συζήτησαν χτες το πρωί με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο γκαράζ και την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Κορυδαλλού. Η ανασφάλεια για το αύριο, για τη λήξη της Σύμβασης, είναι το βασικό πρόβλημα που τους απασχολεί, αφού οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στη θέση αυτή μετά από πολύ καιρό αναδουλειάς και τώρα εργάζονται ξανά με ημερομηνία λήξης, στο πλαίσιο της ανακύκλωσης της ανεργίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων.

Ο Γ. Πρωτούλης, συνοδευόμενος από την Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια δήμαρχο Κορυδαλλού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις επερχόμενες εκλογές για να δώσουν στην κάθε πολιτική δύναμη την απάντηση που της αρμόζει.

«Το πρώτο θέμα που αναδεικνύεται είναι το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά», σημείωσε σχολιάζοντας όλες αυτές τις διαφορετικές σχέσεις εργασίας. «Είναι δυνατόν στον ίδιο χώρο δουλειάς, κάτω από το ίδιο υπόστεγο, να δουλεύει άλλος ως "κοινωφελίτης", άλλος ως "παρατασιούχος" ή ως "3Κ" κ.ο.κ.; Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το χάλι. Εδώ είναι όλοι εργαζόμενοι και πρέπει να έχουν δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!». Οπως είπε, η κατεύθυνση αυτή υπάρχει από την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν το δρόμο της ΕΕ, και λένε ότι αυτή η κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί, δηλαδή να ενισχυθεί η «ευελιξία» στους χώρους δουλειάς. Υπογράμμισε ότι η Τοπική Διοίκηση λειτούργησε ως «εργαστήρι» για να γενικευτούν αυτές οι σχέσεις εργασίας - λάστιχο: «Δήμοι και Περιφέρειες πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή αυτών των αντιδραστικών μέτρων. Στον αντίποδα βρέθηκαν μόνο οι κομμουνιστές δήμαρχοι, που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια σε αυτή την αθλιότητα, όπως με τη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία».

Ανέδειξε ότι το ΚΚΕ δεν έχει σταματήσει λεπτό να διεκδικεί για αυτό το σοβαρό πρόβλημα, και γι' αυτό πρέπει και να στηριχτεί με νέες δυνάμεις. Ενημέρωσε επίσης τους εργαζόμενους για την πρόταση του ΚΚΕ ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, να καταργηθεί η απαγόρευση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, δηλαδή το άρθρο 103, που επικαλούνται όλες οι κυβερνήσεις για να τους απολύουν. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογιστούν γιατί κανένα από τα άλλα κόμματα δεν στηρίζει αυτή την πρόταση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεχώρισε επίσης τα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» που συμβαίνουν στην Τοπική Διοίκηση, λέγοντας ότι αυτός ο κλάδος είναι «πρωταθλητής» και στα θανατηφόρα τέτοια περιστατικά. Ως αιτίες ανάδειξε τα παρατημένα μηχανήματα, τις ασυντήρητες εγκαταστάσεις λόγω της υποχρηματοδότησης, για να πετυχαίνουν οι κυβερνήσεις τα περιβόητα πλεονάσματα. Επίσης, το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέριμνα για την εκπαίδευση, την προστασία εργαζομένων που είναι μακροχρόνια άνεργοι και που τους τοποθετούν σε θέσεις άσχετες με την ειδικότητά τους, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, πλήρως εκτεθειμένους σε κάθε είδους κίνδυνο.

«Δεν υπάρχουν "εργολάβοι λύσεων" ή "μεσσίες", που θα τους ψηφίσει ο κόσμος και την επόμενη μέρα θα λυθούν τα προβλήματα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι ποιος θα δώσει δύναμη στον αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων, ποιος θα μεταφέρει τα αιτήματα και τους καημούς τους και θα τους δώσει ένα "μπόι" παραπάνω για την επόμενη μέρα, ποιος θα πρωτοστατήσει για την ανακούφιση του λαού. Ηρθε η ώρα να κάνουν κι άλλοι το βήμα, να στρατευτούν με το ΚΚΕ. Να γίνει ένα βήμα στην κάλπη και την επόμενη μέρα θα γίνουν πιο δυνατοί οι αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ