Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΟΛΟΣ
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού

Σε μια μαχητική εκδήλωση, με τη συμμετοχή παλιών και νέων φίλων του ΚΚΕ, που οργάνωσε τη Δευτέρα 4/2 η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Μεταξουργείο του Βόλου, μίλησαν οι Αποστόλης Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και Απόστολος Νάνος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Μεταξάς, Γραμματέας της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκε πως μια γροθιά, μαζί, υποψήφιοι και φίλοι, μπορούν να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές.

Ενίσχυση παντού των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ

Στην ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές απηύθυνε κάλεσα «σε κάθε εργατοϋπάλληλο, μικροεπαγγελματία, μικρομεσαίο αγρότη, συνταξιούχο, στη νεολαία και στις γυναίκες του Βόλου και της Μαγνησίας, που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην γυρίσει στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν την ίδια ουσιαστικά πολιτική. Να μην σκορπίσουν τη δυσαρέσκειά τους στις διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις που δεν έχουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Κανείς να μην ξεγελαστεί από το δήθεν αντισυστημικό προφίλ της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που είναι το πιο πιστό στήριγμα του καπιταλισμού. Τώρα να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στο δήμο, και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μάς τάξει στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και των δήμων, και για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Σε άλλο σημείο τόνισε: «Στις εκλογές του Μαΐου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ωστόσο το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και στη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε τις αντιλαϊκές πολιτικές, που διεκδικούσε πολιτικές και μέτρα στήριξης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπιστούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού».

Η δημοτική αρχή Βόλου αποδείχθηκε ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης

Ο Απ. Νάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης ως ενός ακόμα θεσμού για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αναδεικνύοντας ότι δήμοι και Περιφέρειες αποτελούν ιμάντα για να χτυπήσουν περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να ενισχύεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. «Στον Βόλο», τόνισε, «τα προηγούμενα χρόνια αναδείξαμε όλες αυτές τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση, που προωθούν με μοιρασμένους ρόλους η δημοτική αρχή Μπέου, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση. Εχουμε παρακαταθήκη την πρωτοπόρα στάση του Κόμματός μας για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τις λαϊκές οικογένειες. Το πιο σημαντικό στην καθημερινή μας παρέμβαση, παράλληλα και με την κοινοβουλευτική ανάδειξη, ήταν η προβολή και διεκδίκηση, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους, με παράλληλη οργάνωση κινητοποιήσεων για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Η δημοτική αρχή Μπέου αποδείχθηκε ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ούτε μια φορά δεν στράφηκε εναντίον της κυβέρνησης για την πολιτική της, αντίθετα τη στήριζε και την υλοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο, και για το λόγο αυτό έχει την πλήρη ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, στη βρώμικη στάση της».

Ο Απ. Ριζόπουλος, αναφερόμενος με τη σειρά του στη δημοτική αρχή Βόλου, επισήμανε ότι «αποδείχθηκε πιο πρωτοπόρα από την προηγούμενη στη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων, αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιωτικοποιεί και παραχωρεί σε ιδιωτική εταιρεία τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού, με εκτιμώμενη αξία 18 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα 12 χρόνια, με παραχώρηση απευθείας των ανταποδοτικών τελών. Προχώρησε σε προμήθεια με χρονομίσθωση (leasing) απορριμματοφόρων και άλλου εξοπλισμού για την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, αξίας πάνω από 5 εκατ. ευρώ, που θα τον χρυσοπληρώσουμε. Το πάρτι εκατομμυρίων δεν έχει τελειωμό στο δήμο Βόλου, αν πάρουμε υπόψη τα κάθε λογής έργα που αναλαμβάνουν εργολαβικές εταιρείες, οι οποίες με καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις βάζουν χέρι στο ταμείο του δήμου, όπως η ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου ξεχώρισε στην ομιλία του το οξυμένο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, λέγοντας ότι ειδικά στην περίπτωση αυτή «η δημοτική αρχή έδειξε ξεδιάντροπα τη στήριξή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα, καταπατώντας το δικαίωμα του λαού του Βόλου στην υγεία, καταδικάζοντάς τον να αναπνέει τις καρκινογόνες διοξίνες, τα βαρέα μέταλλα και τα ασφυκτικά καυσαέρια της ΑΓΕΤ - "Lafarge", υλοποιώντας περιφερειακό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων, προωθώντας επένδυση 40 εκατ. ευρώ στον ΧΥΤΑ Βόλου, για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα παράγει SRF - RDF, δηλαδή το καρκινογόνα φθηνό καύσιμο για τα κέρδη της ΑΓΕΤ».

Συνεχίζοντας, σχολίασε την προπαγάνδα της δημοτικής αρχής περί «έργων» που υποτίθεται ότι έκανε: «Η πόλη μας είναι πολύ πίσω από τα έργα που έχει ανάγκη. Τα έργα που έκανε η δημοτική αρχή ήταν προγραμματισμένα από τις προηγούμενες. Ουσιαστικά δεν έχουμε νέα έργα. Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική! Σχολεία με τεράστιες ελλείψεις στη συντήρηση και στην καθαριότητα, στην υγιεινή και ασφάλεια. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για σχολική στέγη. Συνοικίες εγκαταλελειμμένες, δρόμοι σαν οργωμένα χωράφια. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στις γειτονιές, εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία δεν υπάρχει σε κανένα σχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ