Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης χτες το απόγευμα σε μια σειρά πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο εργαζόμενος λαός της πόλης έδωσε απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό με δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, που πραγματοποιήθηκε παρά τη βροχή και το τσουχτερό κρύο.

Με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες», οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα ενίσχυσης της πάλης κόντρα στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Κάθε κυβέρνηση σήμερα θα πρέπει να ζει με τον ίδιο εφιάλτη. Οτι έχει απέναντί της τους παραγωγούς του πλούτου. Που κάθε μέρα που περνά αναγνωρίζουν καλύτερα τον πραγματικό τους αντίπαλο, που κάθε μέρα αντιλαμβάνονται καλύτερα τη θέση τους στην οικονομία και στην παραγωγή, που κάθε μέρα με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις νιώθουν μεγαλύτερη τη δύναμή τους. Σήμερα παίρνουν μήνυμα οι εργοδότες, η κυβέρνηση, τα κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων, οι εργατοπατέρες στα συνδικάτα. Οτι το ΠΑΜΕ μέσα στη φωτιά της ταξικής πάλης συγκρότησε το διεκδικητικό πλαίσιο που θα γίνει κτήμα και αγωνιστικός προσανατολισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Που θα γίνει η βάση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, κάτω από τα κοινά συμφέροντα των εργατών με τα λαϊκά στρώματα. Που θα δημιουργήσει την αποφασιστική δύναμη για τη συνολική αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για την αντεπίθεση».

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Πάτρα, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς της πόλης ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Στην κινητοποίηση συμμετείχε επίσης η δημοτική αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σωτήρης Παρίσης, Οργανωτικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνιστική πρωτοβουλία και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από το ΕΚΠ αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ., μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ, με σύνθημα «Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα στις γιορτές».

Μαχητικές συγκεντρώσεις ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό πραγματοποιήθηκαν, παρά το χιόνι και το κρύο, και σε Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Στη Θεσσαλία, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών. Στη συγκέντρωση στην Καρδίτσα χαιρέτισε και ο Γ. Τσιούτρας, ειδικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το μπλόκο με τρακτέρ που έχουν στήσει οι μικρομεσαίοι αγρότες του νομού στην Εθνική Οδό.


ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ