Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με τα «μούτρα» στις τριμερείς

Μία μόλις βδομάδα μετά την πραγματοποίηση του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ, που αποτελεί ένα ακόμα «ορόσημο» στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ σε Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια, η κυβέρνηση πέφτει με τα μούτρα στη «δουλειά», δρομολογώντας την αναβάθμιση των σχημάτων ευρωατλαντικής «σταθερότητας» που στήνει στην περιοχή, με την επίσημη πλέον συμμετοχή και των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα μεταβεί στην Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει, από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδη, και της Ιορδανίας, Α. Safadi, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας, με στόχο την προετοιμασία της 2ης Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών, στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ στο φόντο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που «ξαναζεσταίνονται» θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλίδη καθώς και με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη.

Παράλληλα, αύριο, ξεκινάει στο Ισραήλ η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με την επίσημη πλέον συμμετοχή και των ΗΠΑ, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας και η τετραμερής Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ