Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Απανωτές «δημιουργικές» συναντήσεις με την Λουτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Η ειδική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, είχε χτες νέες χωριστές συναντήσεις στην Κύπρο, τόσο με τον Πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη, όσο και με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί. Οι συναντήσεις - που ακολούθησαν αυτές που έγιναν μαζί της Κυριακή και Δευτέρα - έγιναν νωρίς το πρωί, χωρίς, ακόμα μία φορά, να γίνουν δηλώσεις για το περιεχόμενό τους.

Οπως έγινε γνωστό, η Λουτ θα επιστρέψει στην Κύπρο αρχές του Γενάρη για νέες συναντήσεις με τις δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου, μίλησε ξανά για «δημιουργικό και παραγωγικό κλίμα» μέσα στο οποίο έγινε και η χτεσινή συνάντηση, προσθέτοντας απλά ότι αυτή ασχολήθηκε με «τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις... Γίνεται η συζήτηση που χρειάζεται και όσον αφορά στις γενικές αρχές και τις λεπτομέρειες».

Στο μεταξύ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA TV, ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την εκ περιτροπής προεδρία αν δε λυθούν άλλα ζητήματα, που αφορούν τη λειτουργικότητα του κράτους, καθώς περιπλέκονται έντονα οι διαπραγματεύσεις σε όλα τα κεφάλαια, από τη διακυβέρνηση μιας «επανενωμένης» Κύπρου μέχρι το «φλέγον» θέμα της ασφάλειας και τους όρους συμμετοχής στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ