Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προτάσεις του ΚΚΕ να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Δ. Κουτσούμπας: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων δυνάμεων κινούνται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας και δεν υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα

  • Αγωνιζόμαστε για να προστατευτούν και να διευρυνθούν τα λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά «προοδευτικό» και «δημοκρατικό» Σύνταγμα στο πλαίσιο της σημερινής εξουσίας του κεφαλαίου
  • Ο πρώτος στόχος της συνταγματικής αναθεώρησης είναι η εξασφάλιση της κυβερνητικής πολιτικής σταθερότητας. Ο δεύτερος στόχος είναι η αναπαλαίωση αυτού του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, απέναντι στο οποίο υπάρχει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.
  • Η υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, η απόλαυσή τους στην πραγματική ζωή απαιτούν βαθύτερες, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία. Πραγματικά κυρίαρχος μπορεί να γίνει ο λαός όταν θα έχει στην ιδιοκτησία του τον πλούτο που παράγει.
  • Ο λαός έχει το δικαίωμα να παλεύει με όλες τις μορφές σε μια τέτοια κατεύθυνση και επίσης έχει το δικαίωμα και τη δύναμη να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την αλλαγή του σημερινού Συντάγματος.

ΣΕΛ.  4   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ