Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποκατέστησαν το μνημείο των ΕΛΑΣιτών που είχαν βεβηλώσει οι φασίστες

Σε μια συμβολική κίνηση, χτες το πρωί, μέλη της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καθάρισαν την αναθηματική πλάκα των ΕΛΑΣιτών μαχητών - απελευθερωτών της Θεσσαλονίκης, που βεβηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες από φασιστοειδή.

Οπως είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Κ. Σαπρανίδης, «θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις βεβηλώσεις είναι η εφεδρεία του συστήματος για να μπορεί να χτυπά το λαϊκό κίνημα, είναι οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών. Και σαν γνήσιοι ναζί, δεν μπορούν να ανεχθούν την παρουσία του μνημείου που θυμίζει στους Θεσσαλονικείς την ήττα των κατακτητών και των συνεργατών τους».

Με ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σημειώνει ότι οι νοσταλγοί του φασισμού είναι γέννημα - θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. «Τα ιδανικά και τα οράματα της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας αντέχουν στο χρόνο και θα φωτίζουν τους αγώνες μας. Οι μαχητές του λαϊκού στρατού του ΕΛΑΣ, που απελευθέρωσαν με το αίμα τους τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, θα βρίσκονται αιώνια στη μνήμη του λαού, θα έχουν πάντα το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του, θα τους απονέμεται τιμή και δόξα για πάντα», ξεκαθαρίζει.

Και καλεί τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στις αιτίες που τον θρέφουν, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τη φασιστική βεβήλωση μνημείου του ΕΛΑΣ (2018-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org