Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Απάντηση στην κοροϊδία με μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Απάντηση στη νέα κοροϊδία της κυβέρνησης, που με τη διάταξη για την «προσωπική διαφορά» επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων ενώ παραμένει σε ισχύ όλη η αντιασφαλιστική νομοθεσία που οδήγησε σε λεηλασία των συντάξεών τους, δίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη, να συνεχίσουν μαζικά και αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ υπογραμμίζουν:

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατάθεσε στην Βουλή για τις συντάξεις, έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα που έχουν αρχίσει τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα:

-- Διατηρεί, επεκτείνει και βαθαίνει όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία, υιοθετεί και αφήνει άθικτες όλες τις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων, στις συντάξεις και στα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα.

-- Διατηρεί τον νόμο Κατρούγκαλου, τις θανατηφόρες περικοπές στο ΕΚΑΣ, σε συντάξεις χηρείας και επικουρικές, τις τραγικές συνέπειες των περικοπών στους νέους συνταξιούχους, την "προσωπική διαφορά". Ολες τις διατάξεις που σταθερά οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα απ' ό,τι έχει μείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

-- Παγώνει όλες τις συντάξεις, τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία.

-- Προσπαθεί, κάτω από τους μαζικούς αγώνες των συνταξιούχων και τη μαζική καταδίκη των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών πολιτικών στο δρόμο του αγώνα, και όχι με αιτήσεις και αγωγές, να ρίξει στάχτη στα μάτια μας με την κατάργηση του νόμου 4472/17, που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε και ο οποίος προβλέπει νέες περικοπές, ακολουθώντας τη λογική της παροιμίας του "Χότζα", υπολογίζοντας στη λογική του "μικρότερου κακού" που οδηγεί στην παραίτηση, στο συμβιβασμό, στο μεγαλύτερο κακό».

«Μπροστά στην νέα κοροϊδία απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση», επισημαίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και προσθέτουν ότι «δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε και απορρίπτουμε την κοροϊδία, τις ψευτιές και τα κόλπα τις κυβέρνησης. Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Αμεση απόδοση των Δώρων.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει, και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν τις προετοιμασίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη (2018-12-08 00:00:00.0)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 15 Δεκέμβρη (2017-12-08 00:00:00.0)
Διπλή μάχη για την απεργία και το πανελλαδικό συλλαλητήριο (2017-12-01 00:00:00.0)
Σήμερα στην Αθήνα η παναττική συγκέντρωση (2017-10-03 00:00:00.0)
Δεκαήμερο κινητοποιήσεων τον Οκτώβρη (2017-09-14 00:00:00.0)
Προετοιμασίες από τους συνταξιούχους (2015-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org