Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΙΝΥΑΕ
Στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο παραρτημάτων

Σε δίωρη στάση εργασίας (τις δύο πρώτες ώρες του ωραρίου) και συμβολική παρουσία αντιπροσωπείας του Σωματείου στο υπουργείο Εργασίας, στη συνεδρίαση του ΣΥΑΕ (9 π.μ.), προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΕΛΙΝΥΑΕ, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από το παράρτημα Τρίπολης του Ινστιτούτου, όπως και συνολικά την ανάκληση του σχεδίου για 17 απολύσεις και κλείσιμο παραρτημάτων του.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο:

«Η διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ ανακοίνωσε χτες την απόφασή της για κλείσιμο του παραρτήματος Τρίπολης (που καλύπτει την περιοχή της Πελοποννήσου) και την απόλυση της εργαζόμενης σε αυτό (μητέρας τριών παιδιών, εκλεγμένης στο ΔΣ του Σωματείου του ΕΛΙΝΥΑΕ και στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας). Η διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ δημιουργεί εκτός των άλλων εμπόδια στη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ, αφού η εργαζόμενη είναι εκλεγμένη στο πενταμελές ΔΣ του Σωματείου.

Η απόλυση και το κλείσιμο του παραρτήματος Τρίπολης έρχεται σε μια περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε το φυσικό αντικείμενο μελέτης (προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, που δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί) που υλοποίησε το παράρτημα, σε συνεργασία με στελέχη του Ινστιτούτου από την Αθήνα (αφορούσε την επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της Μεγαλόπολης), και ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας για υλοποίηση άλλης αντίστοιχης μελέτης, πολλαπλάσιου προϋπολογισμού, σε άλλη περιοχή της Πελοποννήσου.

Στην ουσία, προχωρά η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης διοίκησης του ΕΛΙΝΥΑΕ για 17 συνολικά απολύσεις και κλείσιμο 5 παραρτημάτων. Οι απολύσεις πραγματοποιούνται σταδιακά - "σαλαμωτά", με σκοπό τη μείωση των αντιδράσεων. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου είμαστε για άλλη μια φορά απλήρωτοι, χωρίς να υπάρχει σαφής δέσμευση της διοίκησης για το χρόνο πληρωμής των δεδουλευμένων μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ