Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κλιμακώνουν τις προετοιμασίες για τις μεγάλες συγκεντρώσεις τους
  • Στην Αθήνα στις 20/11 και στη Θεσσαλονίκη στις 19/11 οι περιφερειακές κινητοποιήσεις
  • Στις 15/12 πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα

Από σύσκεψη στον Πειραιά
Από σύσκεψη στον Πειραιά
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την επιτυχία των νέων κινητοποιήσεων που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις προχωρούν σε δύο μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις για τους συνταξιούχους όλης της χώρας:

-- Στην Αθήνα, στις 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τους συνταξιούχους από Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά.

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Νοέμβρη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, για τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αύριο Πέμπτη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού Θεσσαλονίκης στις 11 π.μ. παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα στους συνταξιούχους της Λάρισας να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης απηύθυναν εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων του νομού σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Η αναχώρηση από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 8 π.μ. (από οδό Καλλιθέας, δίπλα στο ποτάμι - Δηλώσεις συμμετοχής για το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, στο τηλέφωνο 2410536160).

Σημειώνεται ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ΚΑΠΗ και καφενεία του Πειραιά

Μαζικές συσκέψεις σε ΚΑΠΗ και καφενεία περιοχών του Πειραιά οργανώνει αυτές τις μέρες και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, για την ενημέρωση των συνταξιούχων πάνω στα προβλήματα που τους απασχολούν και την κλιμακούμενη αντισυνταξιουχική και αντιασφαλιστική επίθεση.

Ηδη έχουν γίνει μια σειρά συσκέψεις, με μεγάλη συμμετοχή των συνταξιούχων, στο 2ο, 3ο και 5ο ΚΑΠΗ Κερατσινίου, στο 1ο ΚΑΠΗ Περάματος, στο Α1 ΚΑΠΗ Καλλίπολης και στο Ε2 ΚΑΠΗ Πειραιά, ενώ για σήμερα προγραμματίζεται σύσκεψη στη Δραπετσώνα στις 4 μ.μ., στο καφενείο της οδού Αναπαύσεως και Σπάρτης.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων γίνεται ενημερωτική εισήγηση για τις εξελίξεις στα ζητήματα των συνταξιούχων. Ακολουθούν προβολή βίντεο με τους μαζικούς αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος και συζήτηση.

Λεωφορεία για τις συγκεντρώσεις

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά ενημερώνει τα μέλη της ότι θα δρομολογήσει δωρεάν λεωφορεία και για τις δύο συγκεντρώσεις, ενώ καλεί τους ενδιαφερόμενους συνταξιούχους να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210.41.31.209, από 9 π.μ. έως 1 μ.μ., ή να απευθύνονται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνοικία τους.

  • Σε σύσκεψη - συζήτηση καλούν τους συνταξιούχους το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής και το Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καισαριανής, αύριο Πέμπτη στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου των συνταξιούχων (Ερυθρού Σταυρού 3).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ