Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απαράδεκτη δικαστική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα!

Με βάση... «ανώνυμες καταγγελίες», η Εισαγγελία και το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης ζητούν από το Συνδικάτο Οικοδόμων στοιχεία για τις αρχαιρεσίες του και το Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Το έγγραφο που απέστειλε το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης στο Συνδικάτο Οικοδόμων
Το έγγραφο που απέστειλε το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης στο Συνδικάτο Οικοδόμων
Κλιμακώνεται η απροκάλυπτη παρέμβαση των δικαστικών αρχών στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων, προκειμένου να θέσουν νέα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης.

Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο «προκαταρκτικής εξέτασης» από την πταισματοδίκη Κυριακή Αγριδοπούλου, του ΙΣΤ' Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μπαίνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, από τα οποία ζητούνται στοιχεία για τη συνδικαλιστική τους δράση, για τα οικονομικά τους, αλλά και ονόματα και διευθύνσεις συνδικαλιστών «επικεφαλής παρατάξεων»!

Μάλιστα, η νέα δικαστική παρέμβαση γίνεται με βάση «ανώνυμες καταγγελίες» και εκδηλώθηκε στις παραμονές της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των οικοδόμων.

Το γεγονός άλλωστε ότι η παρέμβαση αυτή του κρατικού μηχανισμού αποτελεί στην πραγματικότητα συνέχεια της απαράδεκτης εφόδου του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και της κατάσχεσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή του σωματείου, όπως και το ότι εκδηλώθηκε τις ίδιες ακριβώς μέρες με την παρουσία ασφαλίτη στις ίδιες τις εργασίες του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία προΐσταται της ενεργοποίησης όλων των κρατικών μηχανισμών ενάντια στις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ώρα που αυτές δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Απαντάμε στην πρόκληση με την επιτυχία της σημερινής απεργίας

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας χαρακτηρίζει πρόκληση την εισαγγελική παρέμβαση και ξεκαθαρίζει ότι η σημερινή πανοικοδομική απεργία θα δώσει την απάντηση των εργαζομένων του κλάδου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων επισημαίνει τα εξής:

«Λίγες μέρες μετά την παρουσία του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά προστίθεται ένα νέο περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι έχουν μπει σε λειτουργία όλοι οι μηχανισμοί με σκοπό να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία των Συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, το ΙΣΤ΄ Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητάει από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης να τους γνωστοποιήσει πότε έγινε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ποιοι ήταν οι επικεφαλής των παρατάξεων, τα πλήρη στοιχεία τους και τις διευθύνσεις τους, σε ποιο χώρο πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, καθώς και το ύψος της προβλεπόμενης από το νόμο επιχορήγησης που έλαβε για τις αρχαιρεσίες, με επισύναψη των σχετικών εγγράφων.

Επιπλέον, όπως μας είπαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, διερευνούν για να συλλέξουν στοιχεία με βάση ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν.

Ο προσανατολισμός που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από τις αρχές του χρόνου, με την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου ξεδιπλώνεται με όλους τους τρόπους με έναν και μόνο στόχο: Να μπουν εμπόδια στη δράση του ταξικού κινήματος για να προστατευτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο εισαγγελέας και το Πρωτοδικείο δεν είδαν τίποτα από τα αίσχη που έγιναν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τους νόθους αντιπροσώπους, τις διπλοψηφίες στις αρχαιρεσίες συνδικάτων, που καταγγέλθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία.

Τους "κόφτει" να μάθουν πώς έκανε το Συνέδριο η Ομοσπονδία Οικοδόμων, πού ψήφισαν οι οικοδόμοι για το Συνδικάτο τους στη Θεσσαλονίκη, ποιοι είναι επικεφαλής και όσα άλλα ζητάνε.

Ολα αυτά είναι δημοσιευμένα. Υπάρχουν και στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης και στα αρχεία των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Αν δεν τα βρίσκουν μέσα εκεί, στους ίδιους χώρους που δικάζουν εργάτες, συνδικαλιστές, που βγάζουν απεργίες παράνομες, ας τα ζητήσουν από το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας. Αυτοί μπορούν να τους βοηθήσουν.

Είναι πρόκληση για όλους τους οικοδόμους, μπροστά στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) πανοικοδομική πανελλαδική απεργία, να χτυπάνε τις πόρτες των Συνδικάτων δικαστικοί επιμελητές για να δώσουν τα "ραβασάκια" εισαγγελέων και πρωτοδικών.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι έχουμε μεγάλη πείρα από τέτοιους σχεδιασμούς και το πώς στήνονται για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Εχουμε αναμετρηθεί με δικαστήρια, με ανώνυμους προβοκάτορες που βρίσκονται διαχρονικά στην υπηρεσία των αφεντικών. Πάντα βγαίναμε νικητές, γιατί ο αγώνας μας τσαλακώνει στην πράξη κάθε τέτοιου είδους προσπάθειες και απειλές.

Αύριο, με την απεργία μας και τις συγκεντρώσεις μας, θα απαντήσουμε σε τέτοιες προκλήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ