Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας

Μέρα κλαδικής απεργίας είναι η σημερινή και για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 7 π.μ., έξω από το Νοσοκομείο «Metropolitan» και τονίζει πως η επιτυχία της κλαδικής απεργίας μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 28/11.

Το Σωματείο παλεύει για ενιαία Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους σε κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και γηροκομεία. Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν: Αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς. Επαναφορά επιδομάτων που «κόπηκαν» το 2012. Επαναφορά ειδικών αδειών και ωραρίων, όπου αυτά καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Κατάργηση του διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων. Κανείς εργαζόμενος με κάτω από 751 ευρώ. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Β. Ελλάδας καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στην απεργία απευθύνει και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ν. Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ