Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Γιορτάστηκε ο Κόκκινος Οκτώβρης

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των κομμουνιστών στη Μόσχα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των κομμουνιστών στη Μόσχα
Τα 101 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση τιμήθηκαν χτες από τους κομμουνιστές απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη Ρωσία, με εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, στη Μόσχα και σε πολλές άλλες πόλεις.

Την ίδια ώρα, το σημερινό αστικό καθεστώς, όπως όλα αυτά τα χρόνια, επιχειρεί να συκοφαντήσει, να αποδομήσει το κοσμοϊστορικό γεγονός που άλλαξε τον κόσμο και να το παρουσιάσει περίπου ως «πραξικόπημα που ανέκοψε την δημοκρατική εξέλιξη». Και φέτος, αφού δεν μπορεί να ξεπεραστεί η επιρροή που ασκούν στο λαό ο Κόκκινος Οκτώβρης και η τιτάνια πάλη της ΕΣΣΔ κατά του φασισμού, έγινε πάλι εκδήλωση με στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, για την επέτειο των 77 χρόνων από τις 7 του Νοέμβρη του 1941, όταν ο Κόκκινος Στρατός έφευγε για το μέτωπο ενάντια στους ναζιστές κατακτητές. Το περιεχόμενο που δίνεται βεβαίως αναδεικνύει μόνο τον πατριωτισμό και αποκρύπτει το περιεχόμενο του πολέμου, όπου εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες υπερασπίζονταν τη σοσιαλιστική τους πατρίδα, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο.

Εκδηλώσεις από τους κομμουνιστές διοργανώθηκαν και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, διατρανώνοντας ότι η σπορά του Οκτώβρη δεν πήγε μάταια αλλά φωτίζει και το σήμερα και το μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ