Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Νέα αύξηση κατά 20% στο πάγιο

Αυξήσεις μεγαλύτερες του 20% ετοιμάζει ο ΟΤΕ στα πάγια μηνιαία τέλη του. Λειτουργώντας πλέον ξεκάθαρα ως ιδιωτική επιχείρηση, στο πλαίσιο της διαβόητης «ελεύθερης αγοράς», προσθέτει νέα δυσβάσταχτα βάρη στα ισχνά λαϊκά εισοδήματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, αναμένεται να συζητηθούν τα νέα τιμολόγια του Οργανισμού. Κατά πληροφορίες, η αστική μονάδα από 10,5 δραχμές το λεπτό σήμερα, θα οριστεί στις 9 ή 9,5. Η υπεραστική από 28 στις 22. Ομως ετοιμάζουν αύξηση 21,4% στο πάγιο μηνιαίο τέλος, δηλαδή από τις 2.800 που πληρώνουμε σήμερα, να το αυξήσουν στις 3.400.

Σημειωτέον ότι να μιλούν στον Οργανισμό για μείωση τιμής του αστικού τηλεφωνήματος συνιστά κοροϊδία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πέντε χρόνια πριν (το 1996), το κόστος ήταν 9 δραχμές... αλλά το τρίλεπτο και όχι το λεπτό. Το δε πάγιο ήταν 1.650 δρχ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ, υπεραμυνόμενη των αυξήσεων που επιβάλλει, συνηθίζει να επικαλείται την ανάγκη εναρμόνισης των ελληνικών τιμολογίων, με αυτά που ισχύουν στα λοιπά κράτη - μέλη της ΕΕ. Φυσικά, δε λαμβάνει υπόψη την τεράστια ψαλίδα που υπάρχει στους μισθούς. Για να έχουμε μια εικόνα, σχετικά με το πού σκοπεύουν να πάνε τα τηλεφωνικά τέλη, να πούμε ότι το μέσο πάγιο στις χώρες της ΕΕ είναι 4.095 δρχ.

Η διοίκηση για να «χρυσώσει το χάπι» σχεδιάζει κάποιες εκπτώσεις στα τιμολόγια της Κυριακής και δωρεάν μονάδες για όσους χρήστες δεν υπερβαίνουν τις 100 (ίσως χρεώνονται μόνο το πάγιο).

Για τα νέα τιμολόγια θα ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία αφού ελέγξει τη λεγόμενη κοστοστρέφειά τους, θα συγκατανεύσει για την εφαρμογή τους. Η επίσημη ανακοίνωσή τους αναμένεται το Νοέμβρη.

Τα υψηλά τέλη θα συμβάλουν ώστε να μειωθεί και η αναπόφευκτη χασούρα του ΟΤΕ από τη λεγόμενη «απελευθέρωση» των τηλεπικοινωνιών. Δηλαδή, από την είσοδο ιδιωτών και στο «φιλέτο» της τηλεφωνίας, τη σταθερή τηλεφωνία. Υπολογίζεται ότι θα κλέψουν από την «πίτα» του ΟΤΕ μέχρι και 30%. Αυτή η χασούρα επιδιώκεται να αναπληρωθεί, μέσω άγριου χαρατσώματος των συνδρομητών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ