Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Μέχρι τις 15 του Νοέμβρη η τελική απόφαση

Σε περικοπές δρομολογίων και απολύσεις υπαλλήλων προχωρά η διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα, ενώ τσουχτερές αυξήσεις στα εισιτήρια προωθούν όλες οι εταιρίες

Από αναβολή σε αναβολή οδηγεί η κυβέρνηση την τελική της απόφαση για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), αν και οι διαπραγματεύσεις με την εταιρία «ΑΧΟΝ» του Θ. Λιακουνάκου ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί από τις 18 του Οκτώβρη 2001.

Σύμφωνα με χτεσινή ξενόγλωσση ανακοίνωση της «Φερστ Μπόστον» (σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής ΟΑ), τις επόμενες μέρες θα ζητηθούν ορισμένες νέες διευκρινίσεις από τους υποψήφιους αγοραστές της ΟΑ και στη συνέχεια θα υποβάλει την εισήγησή της στην κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει επίσημα πως η «Μπόστον» θα υπέβαλε την εισήγησή της την περασμένη βδομάδα, αλλά μεσολάβησε ο ανασχηματισμός και όλα πήγαν πίσω. Εξάλλου, με πρόσχημα την ενημέρωση του νέου υπουργού Οικονομίας, ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, ανακοίνωσε χτες ότι είχε μια πρώτη συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος ζήτησε πίστωση χρόνου ορισμένων ημερών, προκειμένου να ενημερωθεί. Ο Χρ. Βερελής ανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχει νέα συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλάκη, και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου περίπου θα υπάρχει η τελική απόφαση».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις, η κυβέρνηση είτε θα προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου πώλησης με την «ΑΧΟΝ» είτε θα καλέσει σε διαπραγματεύσεις τον δεύτερο υποψήφιο αγοραστή, που είναι η κοινοπραξία Αυστραλών επιχειρηματιών.

Πάντως, η ΟΑ για να αντιμετωπίσει την κρίση στις αερομεταφορές, αλλά και για να προσαρμοστεί στα μέτρα των υποψήφιων αγοραστών της, μείωσε κατά 18%-20% τα χειμερινά της δρομολόγια και προχωρά σε απολύσεις 150-170 υπαλλήλων που εργάζονται στο εξωτερικό και 200 εποχικών υπαλλήλων. Ο Χρ. Βερελής, δικαιολογώντας την απόφαση αυτή, είπε ότι τα μέτρα αυτά έχουν στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας.

Στο μεταξύ, από την ερχόμενη Παρασκευή όλες οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της ΟΑ, αυξάνουν κατά 1.300 δρχ. τις τιμές των εισιτηρίων τους, για να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις που επέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρίες στα ασφάλιστρα, αμέσως μετά τα γεγονότα στις ΗΠΑ, την 11η του Σεπτέμβρη. Παράλληλα με την επιβολή του επασφαλίστρου, οι αεροπορικές εταιρίες προχώρησαν σε κατάργηση των μειωμένων ναύλων, ενώ προσανατολίζονται και σε «τσουχτερές» αυξήσεις στους ναύλους, πάνω από 30%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ