Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η διυπουργική μοιράζει αρμοδιότητες

Στη σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αναμένεται να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι των επτά υφυπουργών που θα επωμιστούν την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και με την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, του υφυπουργού Πολιτισμού Ν. Αλευρά του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κ. Καρτάλη και του υφυπουργού Τύπου Τηλ. Χυτήρη, συζητήθηκε το θέμα, χωρίς ωστόσο να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ωστόσο, όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, την τελική ευθύνη θα την έχουν οι υπουργοί, επειδή τα «Ολυμπιακά θέματα είναι μείζονος ενδιαφέροντος», ενώ διευκρίνισε ότι «τα Ολυμπιακά θέματα πρέπει να τα χειρίζονται οι ίδιοι οι υπουργοί και οι ίδιοι να κατανέμουν τις αρμοδιότητες στους υφυπουργούς, όταν χρειάζεται». Ακόμα πρόσθεσε ότι στη διυπουργική επιτροπή θα συμμετέχει τόσο ο Ν. Αλευράς όσο και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Κουράκης.

Σημειώνεται ότι χτες η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε για τον ανασχηματισμό, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζουν να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ανέφερε πως «όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αποτελεσματικά για τη διοργάνωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ