Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ - ΡΙΑΝΤ.-- Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε χτες ο Σαουδάραβας πρέσβης στην Αγκυρα, «για διαβουλεύσεις» σχετικά με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου και αρθρογράφου της «Washington Post», Τζαμάλ Χασόγκι. Ο Χασόγκι εισήλθε την Τρίτη στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε αγνοείται, σύμφωνα με καταγγελία της Τουρκάλας συζύγου του. Χτες, το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε πως ο Χασόγκι «εξαφανίστηκε αφού έφυγε» από το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και ότι διενεργούνται έρευνες «για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες εξαφάνισής του».

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε για έναν χρόνο την εξουσιοδότηση προς τα μέλη του Οργανισμού να ελέγχουν στα ανοιχτά της Λιβύης τα πλοία για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διακινούν μετανάστες από την Αφρική στην Ευρώπη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως πήρε την έκθεση του FBI για τις καταγγελίες κατά του δικαστή Μπρετ Κάβανο, υποψήφιου για το Ανώτατο Δικαστήριο, και την έστειλε στη Γερουσία. Η πρώτη ψηφοφορία στη Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του Κάβανο αναμένεται εντός τρέχοντος 24ώρου, ενώ η τελική ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος προβλέπεται μέχρι το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ