Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Δύσκολες ώρες για το λαό» λέει ο Χαμενεΐ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Ο λαός του Ιράν αντιμετωπίζει δύσκολες ώρες εξαιτίας των πιέσεων από την Αμερική και των οικονομικών προβλημάτων», διαπίστωσε χτες ο Ιρανός ανώτατος Σιίτης ιερωμένος Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Εκτίμησε, επίσης, ότι οι αμερικανικές κυρώσεις και οι απειλές για περαιτέρω επιδείνωσή τους «έχουν σφίξει τον κλοιό για τον ιρανικό λαό», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση του έθνους, της περιοχής και του κόσμου «ευαίσθητη». Παρ' όλα αυτά, υποστήριξε ότι το Ιράν θα πρέπει να δώσει «χαστούκι στην Αμερική».

Ωρες μετά, στο Πεντάγωνο ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού στρατηγός Τζόζεφ Βοτέλ δήλωσε πως κατά τη γνώμη του «οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν». Τόνισε ότι δεν του έχουν δοθεί «άμεσα στρατιωτικά καθήκοντα» υπό τη μορφή κάποιας εκστρατείας κλιμάκωσης πιέσεων από την κυβέρνηση, προσθέτοντας εντούτοις πως το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας παραμένει προετοιμασμένο να απαντήσει ταχέως και μαζικά εάν το απαιτήσει η κατάσταση».

Από την Ουάσιγκτον πάντως όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας διαπίστωσε πως ΗΠΑ και Γερμανία μοιράζονται «τους ίδιους στόχους» ως προς το Ιράν, όμως «αποκλίνουν στις μεθόδους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org