Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Σκοτώθηκαν στρατιώτες από επίθεση του ΡΚΚ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν χτες, στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν της Τουρκίας, μετά από από επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό την οποία οι αρχές απέδωσαν στο PKK.

Ο τουρκικός στρατός είχε καιρό να υποστεί απώλειες από επίθεση του ΡΚΚ, ενώ η νέα εξέλιξη σημειώθηκε σε μια περίοδο που η Αγκυρα διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμη να αναλάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Προχτές, άλλωστε, το τουρκικό κοινοβούλιο ανανέωσε για άλλη μια φορά - όπως κάνει από το 2014 - την άδεια των Ενόπλων Δυνάμεων για δράση και εκτός συνόρων, συγκεκριμένα σε Συρία και Ιράκ. Εκεί δηλαδή όπου η Αγκυρα εντείνει ολόπλευρα την παρέμβασή της, όχι μόνο στρατιωτικά, επικαλούμενη την ανάγκη «αντιμετώπισης τρομοκρατών» όπως το ΡΚΚ και οργανώσεις όπως η YPG/PYD, προσπαθώντας να προλάβει τη δραστική αναβάθμιση του κουρδικού παράγοντα στην περιοχή και την επιτάχυνση ευρύτερων εδαφικών και γεωπολιτικών αναδιατάξεων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org