Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανεμιστήρας έπεσε στα κεφάλια μαθητών!

Με δραματικό τρόπο αναδείχθηκαν την Παρασκευή οι ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης για την ελλιπή συντήρηση των σχολικών κτιρίων στο δήμο. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ανεμιστήρας οροφής έπεσε στα κεφάλια μαθητών της Γ' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Δύο παιδιά τραυματίστηκαν, το ένα παιδί φέρει βαθύ τραύμα στον αυχένα και το άλλο εκδορές.

Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο, ενώ ένα τμήμα του σχολείου δεν λειτουργεί εξαιτίας καθιζήσεων που έχουν προκύψει από τα έργα του Μετρό στην περιοχή.

Οι γονείς θέτουν ερωτήματα σε σχέση με την στατικότητα του σχολείου και απαιτούν πλήρη έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα. Σχολίαζαν δε σκωπτικά ότι ενώ τα προβλήματα περισσεύουν, ο δήμος επέλεξε να βάψει εξωτερικά το κτίριο για το θεαθήναι.

Στο σχολείο, στο πλευρό των γονιών που διαμαρτύρονται, βρέθηκαν χτες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Δελής, καθώς και αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και της Λαϊκής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ