Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΓΥΝΑΙΚΑ
Αντιδράσεις για την ένταξη αρχαιολογικών μνημείων στο «υπερταμείο»

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η καταγγελία που έκανε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ότι όλα τα μνημεία της χώρας «πέρασαν» στο «υπερταμείο», και άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκποιηθούν ή να παραχωρηθούν. Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού προχώρησαν σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις, οι οποίες όμως γεννούν περισσότερα ερωτήματα, αφού αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Η μεταφορά των ακινήτων γίνεται κατόπιν εισήγησης από την ΕΕΣΥΠ (σ.σ. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας). Για το σκοπό αυτό, η ΕΕΣΥΠ ανέλυσε τα στοιχεία ακινήτων του Δημοσίου από τις διαθέσιμες βάσεις (συμπεριλαμβανομένου και του Κτηματολογίου) και υπέβαλε τη σχετική εισήγηση στο υπουργείο Οικονομικών, βάσει της οποίας εκδόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση». Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι θα διευκρινίζεται ποια από τα ακίνητα δεν μπορούν να μεταβιβαστούν.

Σε σχόλιό του για την υπόθεση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η παραδοχή από το υπουργείο Πολιτισμού, παρά τις αρχικές διαψεύσεις, ότι αρχαιολογικοί χώροι και άλλα πολιτιστικά μνημεία έχουν μεταβιβαστεί στο "υπερταμείο", δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πρωταθλήτρια κυνισμού, πρόθυμη να πουλήσει τα πάντα και να παραδώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους, για εκμετάλλευση, την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά μας, προκειμένου να υπηρετήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Κατά τ' άλλα δήθεν μέτωπο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ