Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11268

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Φωτιά και λάβρα με λιτότητα και «ανάπτυξη»

ΣΕΛ.  6   -   10,   12
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Αξιώνει εργάτες σκλάβους για την ανταγωνιστικότητα

ΣΕΛ.  19

ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΑΓΙΔΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ

Απέναντι στο λαό μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα τον ισοπεδώσει ακόμη περισσότερο. Αν η Ελλάδα περάσει σε χρεοκοπία, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση, γιατί θα δυσκολέψει το λαό να παλέψει, δίνοντας ανέξοδα υποσχέσεις

  • Το αντιΠΑΣΟΚ και αντιΝΔ ήταν μισό βήμα προς τα εμπρός. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει απλά να εγκαταλείψουν τα δύο κόμματα, αλλά να εγκαταλείψουν και την πολιτική τους.
  • Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος εντός της ΕΕ. Αυτό που μπορεί να υπάρχει είναι ένα κίνημα που δυσκολεύει, ματαιώνει. Αυτός είναι ο ρεαλισμός σήμερα.
  • Ο λαός να αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Ο ρόλος του ΚΚΕ στις 18 Ιούνη θα είναι καταλυτικός. Το ΚΚΕ πρέπει να είναι ισχυρό, ο λαός να τραβήξει μπροστά. Είμαστε αποφασισμένοι αυτό το στόχο να υπηρετήσουμε.

ΣΕΛ.  2  -  3

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Σε αντιπαράθεση με τις ηγεσίες στους φαρμακευτικούς συλλόγους η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών διαφώνησε - και ήταν η μοναδική παράταξη - με την άρση της πίστωσης εξαρχής. Επιπλέον έθεσε και θέμα δημιουργίας μετώπου με τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους υγειονομικούς, για την απόκρουση της εξαθλίωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού.


ΣΕΛ.  18

Προσφορά

Ο αγωνιστής Κώστας Λέκκας, από τη Ν. Υόρκη, προσφέρει στο ΚΚΕ 5.000 δολάρια ως ενίσχυση για την εκλογική μάχη της 17 του Ιούνη.


Ο «Ριζοσπάστης»

Λόγω της απεργίας της Δευτέρας στα ΜΜΕ ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει πάλι την Τετάρτη 30 Μάη.



Πείρα από εκεί που «κυβέρνησε η αριστερά»

ΣΕΛ.  14   -   15
Αντίπαλο δέος στον αντιλαϊκό πόλεμο

ΣΕΛ.  13
Με φανατισμό υπέρ του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  11
Για το μεταναστευτικό πρόβλημα

ΣΕΛ.  22
Η «Λευκή Βίβλος» και τα αντεργατικά μέτρα

ΣΕΛ.  20
ΙΡΑΝ
Συνομιλίες και ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  23
Ο αγώνας των φοιτητών στον Καναδά

ΣΕΛ.  27
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Αλλαξε τους συσχετισμούς: Με ισχυρό ΠΑΜΕ υπάρχει λύση

Διακήρυξη της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Δασκάλων - Νηπιαγωγών, που πραγματοποιούνται λίγες μέρες πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ