Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11269

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για την ανισότιμη αντιμετώπιση του Κόμματος από τα ΜΜΕ

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Σημαντικό βήμα η απεργία για τη Συλλογική Σύμβαση

ΣΕΛ.  21

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στο ενδεχόμενο άναρχης πτώχευσης

Σε περίπτωση άναρχης χρεοκοπίας, απέναντι στο λαό είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση, θα είναι αντίπαλός του. Δεν πρόκειται να τον στηρίξει. Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ δυνατό

Η προεκλογική αγωνία των άλλων κομμάτων, ένα στόχο έχει: Πώς θα υπηρετηθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις 18 Ιούνη θα αποδειχθεί ότι είναι ξεπερασμένη και η συζήτηση για ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, ποιες τροποποιήσεις δέχεται η ΕΕ, για τον εξής λόγο: Η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για το λαό. Και πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα. Το ΚΚΕ χωρίς να φοβάται τις θυσίες, θα τα δώσει όλα για να αναπτυχθεί η εργατική λαϊκή δράση, να απελευθερωθεί πλήρως η λαϊκή πρωτοβουλία και να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.


ΣΕΛ.  3,   6  -  7

ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Φόρος τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Προσκύνημα στο μαρτυρικό τόπο, όπου χιλιάδες κομμουνιστές αγωνιστές εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, έχασαν τη ζωή τους, την αρτιμέλεια, αρνούμενοι να αποκηρύξουν το Κόμμα και την πάλη για το δίκιο του λαού, αποτέλεσε η επίσκεψη που διοργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, στη Μακρόνησο, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Κρατουμένων Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).


ΣΕΛ.  10  -  11

Προσφορά

Η Βάσω Βουγέλη - Αντώνα, από τη Λέσβο, προσφέρει 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


Ολέθρια η στάση αναμονής

Πρέπει να ηττηθεί η πολιτική που λέει ότι μέσα στην ΕΕ οι λαοί μπορούν να ζήσουν καλύτερα γιατί υπάρχει ένας καινούριος αέρας στην Ευρώπη. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί και στο πρόσωπο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ και όλων των άλλων κομμάτων. Η πολιτική, δηλαδή, που λέει «υπάρχει αέρας στην Ευρώπη ευνοϊκός, άρα μπορούμε να τροποποιήσουμε το μνημόνιο και ο λαός να ανακουφιστεί». Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί και να μην περάσει η επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, που πρέπει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, ανάμεσα σε αυτούς που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ, πάλεψαν μαζί και έχουν εκτίμηση στο ρόλο του ΚΚΕ ότι δε θα τους προδώσει. Γιατί στις 18 Ιούνη και μετά, ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το εργατικό κίνημα, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το εργατικό, λαϊκό κίνημα να δώσει πίστωση χρόνου στην καινούρια κυβέρνηση που θα γίνει, όποια και αν είναι αυτή. Και να κρατήσει μία στάση αναμονής που θα είναι ολέθρια.



Οξύνεται η κρίση στην Ισπανία

ΣΕΛ.  14
ΜΕΛΕΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σενάρια εξόδου από το ευρώ

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σημαντική αύξηση των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  40
ΙΤΑΛΙΑ
Νέος φονικός σεισμός

ΣΕΛ.  27
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέο εργατικό δυστύχημα στο Βελεστίνο

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα

ΣΕΛ.  21
ΝΔ
Θρασύτατη συκοφαντία στο ΚΚΕ

Με μεγάλο θράσος ο πρόεδρος της ΝΔ αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ.


ΣΕΛ.  9
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία

ΣΕΛ.  22
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Μεγάλη άνοδος της «Πανεπιστημονικής»

ΣΕΛ.  3
«PHONE MARKETING»
Απεργούν εδώ και 70 μέρες

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ