ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Μάη 2012
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προ των πυλών η άναρχη πτώχευση για το λαό

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές, το περασμένο Σάββατο

Σε δήλωσή της το Σάββατο για τις εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«

Η προεκλογική αγωνία των άλλων κομμάτων, το τι θα γίνει στις 18 Ιούνη και μετά, ένα στόχο έχει: Πώς θα υπηρετηθεί και μόνο η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις 18 Ιούνη θα αποδειχθεί επίσης ότι είναι ξεπερασμένη και η συζήτηση ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, ποιες τροποποιήσεις δέχεται η ΕΕ ή όχι, για τον εξής λόγο: Η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στο 2013.

Προειδοποιούμε, λοιπόν, τον ελληνικό λαό. Σε αυτή την περίπτωση απέναντί του είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση θα είναι αντίπαλός του. Δεν πρόκειται να στηρίξει το λαό καθόλου. Αντίθετα, ο λαός και στην προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα.

Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό. Γιατί είναι το κόμμα εκείνο που, χωρίς να φοβάται τις θυσίες, χωρίς να φοβάται κανένα εμπόδιο μπροστά του, θα τα δώσει όλα για να αναπτυχθεί η εργατική λαϊκή δράση, να απελευθερωθεί πλήρως η λαϊκή πρωτοβουλία και να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Διαφορετικά ο λαός θα οδηγηθεί σε μια τραγωδία».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Σημαντική άνοδος της «Πανεπιστημονικής»

Στο Σύλλογο Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων η εκλογική της επιρροή προσέγγισε το 20% στην Αθήνα (9,4% το 2009) και το 13% στο σύνολο της χώρας (8% το 2009)

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η «Πανεπιστημονική», η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, και στις εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Σύλλογο Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων, όπου ψήφισαν 800 μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι στην Αθήνα και περίπου 2.400 στο σύνολο της χώρας. Η εκλογική της επιρροή προσέγγισε το 20% στην Αθήνα από 9,4% το 2009 και το 13% στο σύνολο της χώρας, από 8% το 2009.

Παρά τη δραστική πτώση της συμμετοχής, λόγω μαζικής φυγής μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η «Πανεπιστημονική» σημείωσε και μικρή αύξηση σε ψήφους, τόσο στην Αθήνα όσο και στο σύνολο της χώρας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασαν σχεδόν 1.500 ψηφοφόρους σε σχέση με το 2009 και είδαν σημαντική συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής τους. Το ψηφοδέλτιο που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ (ΠΑΣΟΚικής προέλευσης) και με μια συντεχνιακή παράταξη, κατέγραψε άνοδο στο 21% από 9,3% το 2009. Σημαντική απώλεια σε ψήφους είχαν και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταγράφοντας όμως μικρή αύξηση του ποσοστού τους στο 8,4% από 5,7% το 2009, λόγω πτώσης της συμμετοχής.

Αντίστοιχα, στους Πολιτικούς Μηχανικούς η εκλογική επιρροή της «Πανεπιστημονικής» κατά τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 20 Μάη προσέγγισε το 17% στην Αθήνα και ξεπέρασε το 10,6% στο σύνολο της χώρας, επί συνόλου 1.200 πολιτικών μηχανικών στην Αθήνα και 4.000 πολιτικών μηχανικών που ψήφισαν στο σύνολο της χώρας. Η «Πανεπιστημονική» διατήρησε πρακτικά στο ακέραιο τις δυνάμεις της, σε μια εκλογική μάχη που σημαδεύτηκε από μεγάλη πτώση της συμμετοχής λόγω της μαζικής εγκατάλειψης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τους πολιτικούς μηχανικούς, που έχασαν περισσότερους από 2.500 ψηφοφόρους.

Σημαντικές απώλειες σε ψήφους σημείωσαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν και η πτώση της συμμετοχής οδήγησε και τις δυνάμεις αυτές στο να καταγράψουν αυξημένα ποσοστά. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν εκλογική επιρροή 7,8% στην Αθήνα και 7,7% στο σύνολο της χώρας και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4,3% και 2,9%, αντίστοιχα.

Η «Πανεπιστημονική», σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους φίλους και καλεί όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους και συνταξιούχους μηχανικούς να ριχτούν ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη οργάνωσης της αντεπίθεσης, με πρώτο σταθμό τις εκλογές της 17ης Ιούνη. Τονίζει ότι μόνο η συσπείρωση σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου», της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία, μπορεί να διασφαλίσει αντοχή, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική στο λαϊκό κίνημα.

Καλεί τους φίλους της σε σύσκεψη για τις βουλευτικές εκλογές την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα).

Συνεχίζουν οι πλαστοί λογαριασμοί στο διαδίκτυο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη συνεχιζόμενη λειτουργία πλαστών λογαριασμών στο Twitter και στο Facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της Αλέκας Παπαρήγα: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό ότι παρά τις επανειλημμένες επίσημες διαμαρτυρίες του για τους πλαστούς λογαριασμούς που λειτουργούν στο Twitter και στο Facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν, μαρτυρώντας τη δόλια και ύποπτη στόχευσή τους. Την πρώτη ευθύνη για την ύπαρξη αυτών των πλαστών λογαριασμών που συκοφαντούν προκλητικά το ΚΚΕ και εξαπατούν καλοπροαίρετους χρήστες του διαδικτύου έχουν το Twitter και το Facebook, τόσο γιατί επέτρεψαν την ανάρτησή τους χωρίς να ζητήσουν ή να διασταυρώσουν στοιχεία όσο και γιατί επιτρέπουν τη λειτουργία τους παρά τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και τις διαμαρτυρίες του προς τις εταιρείες αυτές. Το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει τη διαβολή και την προβοκάτσια και για να βάλει τέλος στην εξαπάτηση ή στην παγίδευση, εκτός από την πολιτική καταγγελία, είναι αποφασισμένο να προχωρήσει και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες».

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος για το Κόμμα!

Κάθε ψήφος συμβάλλει στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Γι' αυτό πρέπει όλοι να μάθουμε έγκαιρα πού ψηφίζουμε. Ιδιαίτερα οι ετεροδημότες, πρέπει να εξασφαλίσουν από τώρα τη μετακίνησή τους στον τόπο που ψηφίζουν. Είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα η ψήφος στο ΚΚΕ, τώρα που κλιμακώνεται η επίθεση στο Κόμμα, τώρα που στόχος της άρχουσας τάξης είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι όσοι εκλογείς, στις τοπικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είχαν ζητήσει μεταδημότευση για να μπορούν να είναι υποψήφιοι σε δήμο διαφορετικό απ' αυτόν, στα δημοτολόγια του οποίου ήταν γραμμένοι, πρέπει να ελέγξουν έγκαιρα σε ποιου δήμου τους εκλογικούς καταλόγους φέρονται ΤΩΡΑ γραμμένοι και σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν.

Για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών, δρομολογούνται έναντι συμβολικής τιμής λεωφορεία από την Αθήνα με τους εξής προορισμούς: Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Αρτα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λακωνία, Βόνιτσα - Πρέβεζα - Λευκάδα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για διευκόλυνση, σε σχέση με τον τρόπο μετακίνησης, οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια) και στα τηλέφωνα: 210.3302.411 και 210.3301.106.

Επίσης, δρομολογούνται λεωφορεία: Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα (τηλέφωνο επικοινωνίας 2310.280.243). Από Λάρισα για Λαμία, Χαλκίδα, Αθήνα (τηλέφωνο 2410.253.164). Από Βόλο για Αθήνα (τηλέφωνο 24210.29766). Από Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη για Λάρισα, Βόλο, Αθήνα (τηλέφωνο 24610.40217).

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Τετάρτη 30/5

-- 8.30 π.μ.: Περιοδεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων των ναυπηγείων.

-- 7 μ.μ.: Ομιλία σε συγκέντρωση και συζήτηση με ανέργους από τον Πειραιά, στο Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες» του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 110).

Πέμπτη 31/5

-- 8.30 μ.μ.: Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μενιδίου (Πάρνηθος και Δεκελείας).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ