Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11268

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Μισή δουλειά για τις εργαζόμενες γυναίκες

Μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUI) για το 2011, σκιαγραφείται η κατάσταση των εργαζόμενων γυναικών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε γενικές γραμμές, η γυναικεία απασχόληση αυξάνεται σε ευθεία αναλογία με τη μερική απασχόληση. Η αυξητική πορεία που ακολούθησαν τα ποσοστά της μερικής απασχόλησης, κατά τη διάρκεια όλης της περασμένης δεκαετίας, ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αυξανόμενης συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Η επέκταση της μερικής απασχόλησης, σε όλο και ευρύτερα τμήματα εργαζομένων και πρώτα απ' όλα στις εργαζόμενες γυναίκες, δεν εξαρτάται από μνημόνια ούτε αφορά μόνο τα κράτη με χρέη και ελλείμματα. Αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, που υπηρετεί την ενίσχυση της κερδοφορίας του. Εφαρμόζεται και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες.


ΣΕΛ.  16


Ανθρωποι και μνημεία στο «έλεος» των ΜΚΟ

«Μαγαζιά» ενοικίασης εργατικής δύναμης οι ΜΚΟ, για τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.


ΣΕΛ.  3
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
Ξεκινά με ακυρώσεις...

Το ΥΠΠΟ-Τ μέχρι πριν δύο μήνες που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, δεν είχε δώσει στο Φεστιβάλ το 50% του περσινού προϋπολογισμού.


ΣΕΛ.  5
ΜΟΡΙΣ ΜΠΕΖΑΡ
Ο ανανεωτής του χορού

ΣΕΛ.  4
ΕURO 2012
Ποδόσφαιρο υπό τη σκιά της FRONTEX

Mε άλλοθι την ασφάλεια στην επερχόμενη διοργάνωση προετοιμάζεται μια γιγαντιαία επιχείρηση καταστολής και παρακολούθησης με πολλαπλούς στόχους.


ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Χαμένος πλανήτης;

Η θέση των εξωτερικών πλανητών δεν μπορεί να εξηγηθεί από τα μοντέλα προσομοίωσης της εξέλιξης του ηλιακού συστήματος. Η ύπαρξη ενός ακόμη γίγαντα πλανήτη, που εξοβελίστηκε στην πορεία, είναι μια εξήγηση.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ