Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11267

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ - ΓΣΕΕ
Με παρέμβαση του ΠΑΜΕ δεν πέρασε η συναίνεση και η αναμονή

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα η απεργία για μισθούς και συμβάσεις

ΣΕΛ.  17

Κεντροδεξιά με ΝΔ ή κεντροαριστερά με ΣΥΡΙΖΑ οχήματα για αντιλαϊκά μέτρα

Αλέκα Παπαρήγα: Το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι ο βαθμός τροποποίησης του μνημονίου ή «ποιος είναι ο καλός διαπραγματευτής στην ΕΕ», αλλά η ετοιμότητα του λαού να αντιμετωπίσει τη βαθύτερη χρεοκοπία

Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, είναι πολύ πιθανό να περάσουμε μια χρεοκοπία. Απέναντι στο λαό μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα ισοπεδώσει ακόμη περισσότερο το λαό ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, γιατί θεωρεί ότι μια, ας πούμε, αριστερή κυβέρνηση, με μαχητικά συνθήματα, θα καταφέρει να κάνει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '80. Να δυσκολέψει το λαό να παλέψει, δίνοντας υποσχέσεις, να έχει πίστωση χρόνου να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός να μην αντιδράσει την κρίσιμη στιγμή. Γι' αυτό, το κριτήριο πρέπει να είναι η ετοιμότητα του λαού να αντιμετωπίσει τη βαθύτερη χρεοκοπία και γι' αυτό έχει ανάγκη από ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ για να έχει γερές πλάτες στις δύσκολες μάχες, πριν απ' όλα στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στα χωράφια, παντού.


ΣΕΛ.  3,   8  -  9

G4PHOTOS

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ FRONTEX
Επιβεβαιώνει ότι οι μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα συνήθως δεν θεωρείται ο τελικός προορισμός για τους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην ΕΕ μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων». Τα παραπάνω τονίζει ο FRONTEX στην «Ετήσια Ανάλυση Κινδύνων για τα Δυτικά Βαλκάνια 2012».


ΣΕΛ.  19

Χωρίς φανφάρες

«Αυτό που ονομάζει ο κ. Παπαδόπουλος και το ΚΚΕ λαϊκή εξουσία είναι ανατροπή του καπιταλισμού. Εμείς τώρα ψάχνουμε να δούμε αν υπάρχει τρόπος - ποτέ εγώ δεν μίλησα για εύκολο δρόμο, ποτέ και ούτε θα μιλήσω - αν κάτι μπορούμε να κάνουμε με το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Εμείς λοιπόν αξιοποιούμε συνειδητά, κ. Παπαδόπουλε, μια δευτερεύουσα αντίθεση του συστήματος, ενδοκαπιταλιστική. Ο Ομπάμα, η Αμερική του Ομπάμα, η Κίνα και η Ρωσία και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θέλουν να σταματήσει η λιτότητα. Η Μέρκελ και ένα μπλοκ δυνάμεων θέλουν να συνεχίσει η λιτότητα. Εμείς παίζουμε σε αυτήν την αντίθεση. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Γι' αυτό, κι αν θέλετε, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πρωτοσέλιδο στους Financial Times. Υπάρχει, λοιπόν, μια παγκόσμια σύγκρουση: Συνέχιση της λιτότητας, όπως λέει η Μέρκελ ή ανατροπή της λιτότητας; Εξηγώ, λοιπόν, ότι η στρατηγική μας - την έχουμε μελετήσει - ακουμπάει σε αυτήν την αντίθεση και χωρίς αυταπάτες. Ξέρουμε ότι αυτοί μπορεί σήμερα να σπρώξουν αυτό το ρεύμα και αύριο...» (Γ. Δραγασάκης, ΑΝΤ1, 24/05/2012).

Το προηγούμενο απόσπασμα δεν είναι κωλοτούμπα, αποδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που είναι συμβιβασμένο με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη στρατηγική του κεφαλαίου και σήμερα διεκδικεί ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι σαφές... μας καλούν να διαλέξουμε με ποιο ιμπεριαλιστικό μπλοκ θα πάμε, επειδή δήθεν το ένα είναι υπέρ της λιτότητας και το άλλο εναντίον... Να πάμε, λοιπόν, με τις ΗΠΑ ενάντια στη Γερμανία - λες και ο Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν εφαρμόζει πολιτική πτώχευσης του λαού του - ...κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο «αξιοποίηση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων». Δεν είναι πρώτη φορά που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τέτοια θέση, καλεί το λαό να διαλέξει ιμπεριαλιστή, όπως έκανε παλιότερα, όταν πρόβαλλε την ΕΕ του Σρέντερ και του Ζοσπέν ως αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ του Μπους...



Ενισχύεται η ανισότιμη προβολή των κομμάτων

ΣΕΛ.  13
ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Ξεκίνησε χτες η απεργία

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας

ΣΕΛ.  16
ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗ «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Σε ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  17
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
«Ψυχορραγεί» η Παθολογική Κλινική

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ