Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11266

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Η Υγεία ζήτημα πρώτης γραμμής για το λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Απεργούν αύριο για Συμβάσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους

ΣΕΛ.  17

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΕΕ - ΣΕΒ με δυνατό ΚΚΕ και στην κάλπη

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται, με το πρόγραμμα και τη στρατηγική του, να πειθαρχήσει στις αποφάσεις των βιομηχάνων και της ΕΕ. Καλούμε τον ελληνικό λαό να απειθαρχήσει στις δεσμεύσεις της ΕΕ και να διεκδικήσει με στόχους πάλης την ικανοποίηση των αναγκών του

  • Η παρέμβαση του ΣΕΒ για τα εργασιακά είναι άκρως επικίνδυνη. Δε ζητά κατάργηση του νόμου που μειώνει κατά 32% τον κατώτατο μισθό για νέους μέχρι 25 ετών. Λέει για αύξηση της μετενέργειας από 3 σε 6 μήνες. Αυτήν την ακυρώνει όποτε θέλει η εργοδοσία. Μιλά για μείωση του «μη μισθολογικού κόστους». Σημαίνει μέχρι κατάργηση εργοδοτικών εισφορών και νέες φοροαπαλλαγές. Αυταπάτη η προπαγάνδα «αριστερών» δυνάμεων ότι καταργούνται αντεργατικοί νόμοι.
  • Η άτυπη Σύνοδος της ΕΕ αποκάλυψε την αυταπάτη μιας ευνοϊκής αναδιαπραγμάτευσης. Εβαλε όρο την τήρηση των δεσμεύσεων, δηλαδή περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, για όλη την ΕΕ, λόγω ανταγωνιστικότητας με Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, κ.λπ. Το ευρωομόλογο είναι μια μορφή δανεισμού. Η διαπάλη Ολάντ και Μέρκελ αφορά στη διαπάλη γερμανικών και γαλλικών κεφαλαίων.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΑΑΝ – ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ
Να δοθούν τώρα τα επιδόματα

Το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα όρθωσαν χτες το μεσημέρι άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, απαιτώντας την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μάρτη - Απρίλη, καθώς χιλιάδες οικογένειες ζουν κυριολεκτικά από αυτό το πενιχρό επίδομα και επιπλέον πληρώνουν για φάρμακα, θεραπείες, υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας.


ΣΕΛ.  32

Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στον ΑΝΤ1

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και στο δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, σήμερα Παρασκευή 25 Μάη, στις 8.30 π.μ.


Η μεταμόρφωση των Κουρήδων

Η «Αυριανή» των Κουρήδων μέσα σε μια νύχτα, από ακραιφνής υπερασπιστής της ΝΔ, έγινε φανατικός υποστηρικτής και διαφημιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, είχε πρωτοσέλιδο που κραύγαζε για «σαρωτικά ποσοστά» του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει ολοταχώς για αυτοδυναμία». Τα ίδια και στις εσωτερικές σελίδες.

Ετσι ασκούνται η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί στο λαό, έτσι διαμορφώνεται κλίμα που βολεύει την αστική τάξη: Αβάντα στους κομματικούς συμμάχους που κάθε φορά επιλέγει η άρχουσα τάξη, με μόνο στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στο νέο διπολισμό.

Αυτά να βλέπουν οι εργαζόμενοι, για να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιους στηρίζουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αλλάξουν την ψήφο τους μαζικά υπέρ του ΚΚΕ.ΠΑΤΡΑ
Χρυσαυγίτης αστυνομικός

ΣΕΛ.  21
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΚΚΕ: Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης

ΣΕΛ.  18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο

ΣΕΛ.  19
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Βοήθεια έστειλαν και Δανοί εργάτες

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ