Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11265

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Ανάπτυξη για τα κέρδη λιτότητα για τους λαούς

ΣΕΛ.  8  -  11
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Προκλητική παρέμβαση για τα συμφέροντά του

ΣΕΛ.  12  -  13

Τώρα δυνατό ΚΚΕ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε εργαζόμενους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή μίλησε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

  • Η κρίση στην Ευρώπη θα γίνει πιο βαθιά. Θα κρατήσει περισσότερο απ' ό,τι προβλέπουν. Αν αρχίσει μια ανάκαμψη θα είναι ισχνή, θα έρθει ένα νέο κύμα κρίσης. Στην περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα ενός πολέμου, λόγω των ανταγωνισμών με τους αγωγούς πετρελαίου, φυσικού αερίου κ.λπ. Οταν υπάρχει κρίση, οι ανταγωνισμοί δε διενεργούνται μόνο με πολιτικά και οικονομικά όπλα, αλλά και με στρατιωτικά. Η Ελλάδα δε θα μείνει ανέγγιχτη. Η τελευταία Σύνοδος του ΝΑΤΟ με αυτά τα θέματα ασχολήθηκε.
  • Πρέπει να ξανασκεφτούν, ιδιαίτερα οι εργατοϋπάλληλοι, τι θα σημάνει αν στην επόμενη Βουλή είναι αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, κάτω από ένα ρεύμα που θα ξεφουσκώσει, ως προς αυτά που υπόσχεται. Επομένως, στις επόμενες εκλογές έχει πολύ μεγάλη σημασία να ψηφίσουν το ΚΚΕ όσοι δεν το ψήφισαν κάτω από το «θέλω το ΚΚΕ μέσα σε μια κυβέρνηση, θέλω μια αριστερή κυβέρνηση».

ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Παναττική απεργία το Σάββατο 26 Μάη

Αποφασιστική απάντηση στην επίθεση των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών στον επισιτισμό δίνουν το Σάββατο, 26 Μάη, οι εργαζόμενοι του κλάδου με την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει το κλαδικό και 18 επιχειρησιακά σωματεία. Απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


ΣΕΛ.  15

Ο Ολάντ, ο ΣΥΡΙΖΑ, o Μελανσόν και τα ψέματα με ουρά

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ με τις δηλώσεις του είναι ξεκάθαρος: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τους Ελληνες να επιλέξουν να μείνουν στην Ευρωζώνη, σεβόμενοι τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει». Δηλαδή, θα συμβάλει κι αυτός να αποδεχτεί ο λαός την εξαθλίωση. Τι έχουν να απολογηθούν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» που εμφάνιζαν τον Ολάντ ως παράγοντα αμφισβήτησης των μνημονίων και του νέου αέρα που φυσάει στην ΕΕ; Και καλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται αντίθετος με την ουσία της πολιτικής τους, τι έχει να πει που πρώτος υποστήριξε και παρουσίασε τον Ολάντ στον ελληνικό λαό ως δύναμη φιλολαϊκής αλλαγής και νέου αέρα στην ΕΕ; Κι ο Μελανσόν μαζί με το Γαλλικό ΚΚ; Σωστά έκαναν που τον ψήφισαν στο β' γύρο υπό τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;


Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη, 24 Μάη, στις 11.30 το πρωί, για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.



ΔΗΠΑΚ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Κόντρα στην παύση παροχών και πληρωμών

ΣΕΛ.  14
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Απαράδεκτες αναφορές αντικομμουνισμού

ΣΕΛ.  21
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα γεγονότα στην Πάτρα

ΣΕΛ.  23
Κριτήριο ψήφου το οξύ πρόβλημα των παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  32
ΣΕΑΑΝ
Σήμερα κινητοποίηση για τα προνοιακά επιδόματα

ΣΕΛ.  32

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ