Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΕΕ - ΣΕΒ με δυνατό ΚΚΕ και στην κάλπη

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται, με το πρόγραμμα και τη στρατηγική του, να πειθαρχήσει στις αποφάσεις των βιομηχάνων και της ΕΕ. Καλούμε τον ελληνικό λαό να απειθαρχήσει στις δεσμεύσεις της ΕΕ και να διεκδικήσει με στόχους πάλης την ικανοποίηση των αναγκών του

  • Η παρέμβαση του ΣΕΒ για τα εργασιακά είναι άκρως επικίνδυνη. Δε ζητά κατάργηση του νόμου που μειώνει κατά 32% τον κατώτατο μισθό για νέους μέχρι 25 ετών. Λέει για αύξηση της μετενέργειας από 3 σε 6 μήνες. Αυτήν την ακυρώνει όποτε θέλει η εργοδοσία. Μιλά για μείωση του «μη μισθολογικού κόστους». Σημαίνει μέχρι κατάργηση εργοδοτικών εισφορών και νέες φοροαπαλλαγές. Αυταπάτη η προπαγάνδα «αριστερών» δυνάμεων ότι καταργούνται αντεργατικοί νόμοι.
  • Η άτυπη Σύνοδος της ΕΕ αποκάλυψε την αυταπάτη μιας ευνοϊκής αναδιαπραγμάτευσης. Εβαλε όρο την τήρηση των δεσμεύσεων, δηλαδή περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, για όλη την ΕΕ, λόγω ανταγωνιστικότητας με Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, κ.λπ. Το ευρωομόλογο είναι μια μορφή δανεισμού. Η διαπάλη Ολάντ και Μέρκελ αφορά στη διαπάλη γερμανικών και γαλλικών κεφαλαίων.

ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ