Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι σε θέση μάχης για να σταθεί όρθιο το ΚΚΕ!

Σε συγκέντρωση στον Κολωνό μίλησε, χτες, η Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Κολωνό
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Κολωνό
«Η επόμενη εκλογική μάχη θα είναι η πιο δύσκολη και η πιο σύνθετη εκλογική μάχη και για το λαό και για το ΚΚΕ, εδώ και 40 χρόνια. Ενα πράγμα πρέπει να αποφασίσουμε: Οτι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι, οι συνοδοιπόροι του Κόμματος, αυτοί που ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ρόλο έχει παίξει το Κόμμα όλα τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όλοι εμείς και εσείς, σαν μια γροθιά, οφείλουμε μέχρι την επόμενη εκλογική μάχη να αντιστρέψουμε το κλίμα και από αυτή την εκλογική μάχη να βγει ο λαός νικητής και το ΚΚΕ».

Τα παραπάνω σημείωσε - ανάμεσα σε άλλα - μιλώντας χτες, στον Κολωνό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τον εργατόκοσμο της Αθήνας να είναι σε θέση μάχης για τα χειρότερα που έρχονται μετά τις εκλογές.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Γιατί πολεμούν σήμερα το ΚΚΕ; Ξέρετε τι τους πειράζει; Γιατί λέμε πως το ΚΚΕ σε μια διακυβέρνηση θα μπει μπροστά και θα βουτήξει τα χέρια του, τα πόδια του, το μυαλό του, το κεφάλι του στις θυσίες και στις δυσκολίες: Στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας. Δεν μπορούμε να βρωμίσουμε τα χέρια μας σε μια κυβέρνηση που θα μας ζητήσει να προδώσουμε αυτούς για τους οποίους υπάρχουμε!».

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε πως το ισχυρό και όρθιο ΚΚΕ δεν είναι ένας στενός εκλογικός στόχος, αλλά κυριολεκτικά η εκλογική μάχη κρίνει αν ο λαός στις 18 Ιούνη και τους επόμενους μήνες θα είναι ετοιμασμένος, όρθιος να αντιπαλέψει τα καινούρια χειρότερα που έρχονται. «Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε με τίποτα από την ταξική πάλη, δε θα πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων 94 χρόνια ιστορίας και μιας βασανιστικής δουλειάς, όπου κινδυνέψαμε να εξαφανιστούμε το '91 και ό,τι κατακτήσαμε τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα ξεπουλήσουμε». «Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε τώρα», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ