Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ; ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ; «Τη διευκρίνιση ότι η καταγγελία του Μνημονίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νομική αλλά πολιτική έκανε το στέλεχός του και πρώην υπουργός κ. Ι. Δραγασάκης (...) τόνισε ότι κάποιες πλευρές του Μνημονίου πρέπει να επανεξετασθούν και να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, για κάποιες άλλες θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, ενώ κάποια τμήματα θα καταργηθούν» (στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση)

ΕΥΛΟΓΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται προς το λογικότερο. Δεν είναι μόνο το σφυροδρέπανο που έσβησε η "Αυγή" (7/5/2012) από τη φωτογραφία της πρώτης σελίδας. Είναι συνολική η μετατόπιση. Από την "Κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το Μνημόνιο της καταστροφής" (Αλέξης Τσίπρας Ζάππειο 29/4/2012) περάσαμε στη διαπραγμάτευση του πλαισίου με το οποίο λειτουργεί η Ευρωζώνη και στην προσπάθεια του ιδίου να... σώσει το ευρώ» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ; «Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόταση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη (...) έχει ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα να συμφωνήσουν σε ένα "μορατόριουμ", ως τις ερχόμενες εκλογές, για τη διατήρηση της ισχύος μετενέργειας και το πάγωμα των μειώσεων στους βασικούς μισθούς» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ: «Πρόταση για μείωση 11% του κατώτατου μισθού κατέθεσαν, σήμερα 24 Μαΐου, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (...) στη συνάντηση (...) η πρόταση είναι ο κατώτατος μισθός που είναι σήμερα στα 915 ευρώ να κατέβει στα 850 ευρώ (...) Πηγές φέρουν να συζήτησαν σε θετικό κλίμα» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ / ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ