ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΠΕΡΑΜΑ
Μένουν τα καζάνια του θανάτου που... φεύγουν

Σχόλιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος για τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ «για τις δεξαμενές της BP που φεύγουν»

Από τις κινητοποιήσεις των μαθητών της πόλης τον περασμένο Νοέμβρη, που η δημοτική αρχή χαρακτήριζε «βόλτα στη λιακάδα»

INTIME NEWS

Από τις κινητοποιήσεις των μαθητών της πόλης τον περασμένο Νοέμβρη, που η δημοτική αρχή χαρακτήριζε «βόλτα στη λιακάδα»
«Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!», σημειώνει σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος σχετικά με τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη και διαδίδει μέσα από ιστοσελίδες ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), στην προσπάθειά του να υφαρπάξει ψήφους ενόψει των δημοτικών εκλογών, ότι «φεύγουν οι δεξαμενές της BP» από το Πέραμα, μιλώντας μάλιστα για «νίκη για την πόλη του Περάματος».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «αυτό που ενημερώνει ο δήμαρχος είναι ότι τα ΕΛΠΕ, που κατέχουν τις εγκαταστάσεις της πρώην BP, προχωράνε στην αποξήλωση των παλαιών δεξαμενών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις τους στο Πέραμα. Αυτό όμως που δεν μας λέει είναι:

  • Σταματάει οποιαδήποτε βιομηχανική δραστηριότητα επάνω σε αυτήν την εγκατάσταση;
  • Αίρονται οι άδειες εγκατάστασης και εμπορίας πετρελαιοειδών για αυτήν την εγκατάσταση;
  • Αλλάζει η χρήση γης; Θα χαρακτηριστεί χώρος ελεύθερος και αξιοποιήσιμος για τις ανάγκες του λαού του Περάματος;

Αυτό που μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι συναντήθηκε με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ. Αρα γνωρίζει από πρώτο χέρι τον σχεδιασμό της εταιρείας, αλλά γι' αυτόν δεν βγάζει άχνα!

Θυμίζουμε στον περαμαϊκό λαό ότι οι εγκαταστάσεις της πρώην BP (ΕΛΠΕ) για πολλά χρόνια ήταν ανενεργές, παρ' όλα αυτά η εταιρεία εξασφάλιζε την ανανέωση αδειών εγκατάστασης και εμπορίας πετρελαιοειδών για το Πέραμα. Αυτές οι άδειες έχουν ισχύ ακόμα και σήμερα!

Επιπρόσθετα, θυμίζουμε ότι με το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της 4ης "αξιολόγησης", που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται παράταση για 20 χρόνια στη λειτουργία των Καζανιών του Θανάτου, ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών μη συμβατές.

Αλλά το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι, εμφανίζοντας μια "θολή" απόφαση μιας εταιρείας πετρελαιοειδών και χωρίς να ενημερώσει για τους πραγματικούς της σκοπούς, κρύβει το τεράστιο πρόβλημα των Καζανιών του Θανάτου. Κρύβει ότι με αφορμή το Master Plan της COSCO για το λιμάνι και τη δημιουργία της προβλήτας πετρελαιοειδών, οι υπόλοιπες εταιρείες πετρελαιοειδών ξαναζωντανεύουν την κόλαση στην πόλη μας! Λέει στον Περαματιώτη "κοίτα φεύγουν 21 ανενεργές δεξαμενές", αλλά δεν λέει ότι παραμένουν σε πλήρη λειτουργία οι υπόλοιπες 120 ενεργές δεξαμενές!

Θυμίζουμε ότι η στάση της δημοτικής αρχής ήταν απέναντι στις κινητοποιήσεις για τη μετεγκατάσταση των Καζανιών του Θανάτου, κάνοντας μάλιστα σχόλια για τις κινητοποιήσεις ότι "οι μαθητές βγήκαν να λιαστούν στον ανοιξιάτικο ήλιο".

Καταγγέλλουμε αυτήν την επικίνδυνη στάση της δημοτικής αρχής και την καλούμε να ενημερώσει εδώ και τώρα τον λαό του Περάματος για τον συνολικό σχεδιασμό που υπάρχει για τις εγκαταστάσεις της πρώην BP.

Επίσης να ενημερώσει για τον σχεδιασμό που υπάρχει για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως για τα σχέδια αξιοποίησης της πρώην ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ, που μόλις πριν μισό χρόνο βγήκε σε πλειστηριασμό και που εντέχνως η δημοτική αρχή απέκρυψε αυτήν την εξέλιξη από τον λαό!

ΥΓ: Συμβουλεύουμε τον δήμαρχο Περάματος, όπως και τη δημοτική αρχή, να μην παίζουν με τόσο ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την υγεία και τη ζωή των Περαματιωτών, στο όνομα του να πάρουν δυο ψήφους παραπάνω στις εκλογές!».

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός μετανάστης, δυνατός εργάτης

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στον γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα μια ξεχωριστή σύσκεψη μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και το κοινό δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Η σύσκεψη ξεκίνησε μετά από την ολοκλήρωση των μαθημάτων Ελληνικών που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο στο Στέκι.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γ. Μερεντίτης διατύπωσε το κεντρικό θέμα της συζήτησης: «Ασχετα αν κάποιος μετανάστης ψηφίζει ή δεν ψηφίζει, το αποτέλεσμα των εκλογών αφορά όλους, γιατί το αποτέλεσμά τους θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας, είτε είμαστε ντόπιοι είτε μετανάστες, είτε έχουμε ιθαγένεια είτε δεν έχουμε, είτε έχουμε χαρτιά είτε όχι. Οι αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης, των δήμων και των Περιφερειών, έχουν αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργάτες, τις πληρώνουμε ντόπιοι και μετανάστες.

Επομένως, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα πρέπει όχι μόνο να παρακολουθούν τη μάχη των εκλογών, να μάθουν τι είναι και τι προτείνει το κάθε πολιτικό κόμμα, αλλά να πάρουν ενεργά μέρος ώστε να βγει ενισχυμένο το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ».

Σημείωσε ότι όλα τα άλλα κόμματα είναι ενάντια στους μετανάστες, όπως και ενάντια στους Ελληνες εργάτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι τους θέλουν την "παράνομη" και "νόμιμη" μετανάστευση, θέλουν ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών χωρίς χαρτιά, φοβισμένους, με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στα αφεντικά τους.

Ολοι τους συμφώνησαν με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ, δηλαδή με την ένταση της επίθεσης ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, με τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αλλά και στο εσωτερικό της κάθε χώρας.

Ολοι τους συμφωνούν να μπουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο να έρθουν οι μετανάστες πρόσφυγες στις χώρες που επιθυμούν, μέσω της φύλαξης των συνόρων, της ενίσχυσης των συνοριοφυλακών και ακτοφυλακών, της έντασης της καταστολής.

Ολοι τους συμφωνούν να παρθούν περισσότερα κατασταλτικά μέτρα εντός των χωρών ενάντια στους μετανάστες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των "παράνομων", αυτών που δεν έχουν χαρτιά.

Ολοι τους συμφωνούν να παρθούν περισσότερα μέτρα για την "προώθηση της επιλεκτικής μετανάστευσης", δηλαδή αυτών που χρειάζονται οι καπιταλιστές.

Ολοι τους συμφωνούν να παρθούν περισσότερα μέτρα ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας αυτών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, μέσα από την εκπαίδευση, την εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, ενώ τους υπόλοιπους τους κρατάνε εγκλωβισμένους και θα τους χρησιμοποιούν όταν τους χρειαστούν ή αυτούς που δεν χρειάζονται θα τους γυρίζουν πίσω στις χώρες τους».

«Απέναντι σε όλα αυτά, χρειάζεται να δυναμώσει το ΚΚΕ, γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός μετανάστης, δυνατός εργάτης», υπογράμμισε ο Γ. Μερεντίτης, προσθέτοντας πως «μόνο το ΚΚΕ έχει ταχθεί ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, έχει καταψηφίσει όλες τις αντεργατικές - αντιμεταναστευτικές αποφάσεις της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στη χώρα μας, είτε με χαρτιά είτε χωρίς, ήταν μαζί σας.

Μόνο το ΚΚΕ δεν περιμένει την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη για να μιλήσει για τους μετανάστες, αλλά μιλά όλες τις μέρες του χρόνου και για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Μόνο το ΚΚΕ είναι πραγματικός αντίπαλος του φασισμού, της Χρυσής Αυγής, γιατί είναι ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννά, χρειάζεται και αξιοποιεί το φασισμό, τους αντιμετωπίζει στην πράξη και όχι στα λόγια.

Μόνο το ΚΚΕ καλεί τους μετανάστες, από την ίδια ώρα που βρίσκονται στη χώρα μας, είτε έχουν είτε δεν έχουν χαρτιά, να συμμετέχουν στην πολιτική - κοινωνική δραστηριότητα, σε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές μάχες και στις εκλογές».

Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 11.30 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα επισκεφτεί τα Γραφεία της Περιφέρειας στη Λ. Συγγρού, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., στο Κουκάκι, στην καφετέρια «Παντιέρα» (πεζόδρομος Γεωργάκη Ολυμπίου 7 & Βεΐκου) θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

-- Στις 11 π.μ., η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω, θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 10 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση ναυτεργατών στο πλοίο «FESTOS PALACE», στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2.

-- Στις 10 π.μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Μαιευτήριο «Μητέρα», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 1 Μάρτη:

-- Στις 6 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα επισκεφτεί τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Ν. Ικόνιο. Στις 3 μ.μ., θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «ATHENS MARRIOT HOTEL» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη 1 μ.μ., ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «INTERCONTINENTAL», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Κυριακή 3 Μάρτη:

-- Στις 6 μ.μ., στο Χαϊδάρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής και την παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα μιλήσουν ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιος, και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση των ΚΟΒ Πρόνοιας και των Κομματικών Ομάδων Γονιών και ΑμεΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110).

-- Στις 11 π.μ., στην Κηφισιά, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, θα μιλήσουν η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Αντώνης Μήλας, υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας - Εκάλης.

-- Στις 11 π.μ., στο Περιστέρι, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΕΠ Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, και ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., στο Καπανδρίτι (Πολιτιστικό Κέντρο), θα μιλήσει ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού.

Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Η ΚΟ Σαρωνικού Αττικής του ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σαρωνικού καλούν το Σάββατο 2 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων του δήμου, σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Μύθοι και πραγματικότητα». Θα μιλήσουν εκπρόσωποι του αντιναρκωτικού κινήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ