Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Ιούνη 2014 - αριθ. φύλλου: 11867

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στην τελική ευθεία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Ασφάλιση την Πέμπτη 19/6

ΣΕΛ.  15
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Παρατημένοι στην τύχη τους νησιώτες και επισκέπτες

ΣΕΛ.  12  -  13

Ποιος είναι για το κεφάλαιο ο «πιο καλός διαπραγματευτής»;

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται με αξιώσεις!

  • Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπόσχεται στο κεφάλαιο διαπραγμάτευση του χρέους για λογαριασμό του. Υπόσχεται στους εργαζόμενους ψίχουλα, που βαφτίζει «αποκατάσταση των αδικιών». Ενώ εντείνεται η επίθεση στις συντάξεις, απελευθερώνονται οι απολύσεις, ετοιμάζονται νέες απολύσεις στο Δημόσιο κ.ά. Η έκθεση του ΔΝΤ καθώς και τα «μνημόνια διαρκείας» της ΕΕ είναι αποκαλυπτικά για το τι περιμένει τους εργαζόμενους. Αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα μνημόνια.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις μετεκλογικές «προσαρμογές» (βλέπε: ΣΕΒ, συναντήσεις στις Βρυξέλλες κλπ.), εμφανίστηκε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως «δύναμη διαπραγμάτευσης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν «διαπραγματεύεται» με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ! Τα περί κατάργησης μνημονίων, επαχθούς χρέους κλπ. πήγαν για άλλη μια φορά περίπατο. Ακόμα μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φιλολαϊκή διέξοδο αφού υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το στόχο της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
  • Δεν χρειάζεται καμιά αναμονή, Ακόμη πιο γρήγορα να προχωρήσει η διαδικασία για την ενδυνάμωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  3,    4   -   5

Στο Αρχείο του ΚΚΕ το αρχείο του Απόστολου Μουσούρη

Ενα ανεκτίμητης αξίας φωτογραφικό υλικό παραδόθηκε στην ΚΕ του ΚΚΕ, για να συμπληρώσει τα υλικά του Αρχείου του ΚΚΕ που αφορούν την περίοδο δράσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όπως επίσης και τη ζωή στην προσφυγιά.

Πρόκειται για το αρχείο (σε πρωτότυπα φωτογραφικά φιλμ) του Απόστολου Μουσούρη, οπερατέρ του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το οποίο δώρησε στο Αρχείο του ΚΚΕ η οικογένειά του.


ΣΕΛ.  22   -   23


ΑΡΘΡΟ
Η έκθεση του ΔΝΤ και η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΛ.  6  -  7
23o ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις 4 - 6 Ιούλη στο Στόμιο Λάρισας ενάντια στο πολεμικό στρατηγείο της ΕΕ

ΣΕΛ.  17
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Ρ. Λούξεμπουργκ: «Κοινωνική Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση»

ΣΕΛ.  24
ΙΡΑΚ
«Νερό στο μύλο» των ιμπεριαλιστών η επέλαση των ισλαμιστών

ΣΕΛ.  26  -  27
ΑΡΘΡΟ
Ο ρόλος του κομμουνιστή δημοτικού συμβούλου

ΣΕΛ.  11
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στρατιωτική κλιμάκωση και ενεργειακή διαπάλη

ΣΕΛ.  25,    26
ΑΡΘΡΟ
Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ΕΕ

ΣΕΛ.  8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΡΟΔΟΥ
Σμπαράλια οι εργαζόμενοι πίσω από τη βιτρίνα του τουρισμού

ΣΕΛ.  16
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μεγαλύτερη αποδυνάμωση των δημόσιων δομών

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τα Τμήματα Παιδείας - Ερευνας και Υγείας - Πρόνοιας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος διοργανώνουν, ενόψει και της κατάθεσης στη Βουλή του «Νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση», εκδήλωση - συζήτηση, την Τετάρτη 18 Ιούνη στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα «Τρίτση», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, οι επιστημονικοί φορείς της Ειδικής Αγωγής, οι συλλογικοί και συνδικαλιστικοί φορείς των ΑμΕΑ.

Θα παρέμβει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  9


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org