Κυριακή 15 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος είναι για το κεφάλαιο ο «πιο καλός διαπραγματευτής»;

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται με αξιώσεις!

  • Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπόσχεται στο κεφάλαιο διαπραγμάτευση του χρέους για λογαριασμό του. Υπόσχεται στους εργαζόμενους ψίχουλα, που βαφτίζει «αποκατάσταση των αδικιών». Ενώ εντείνεται η επίθεση στις συντάξεις, απελευθερώνονται οι απολύσεις, ετοιμάζονται νέες απολύσεις στο Δημόσιο κ.ά. Η έκθεση του ΔΝΤ καθώς και τα «μνημόνια διαρκείας» της ΕΕ είναι αποκαλυπτικά για το τι περιμένει τους εργαζόμενους. Αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα μνημόνια.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις μετεκλογικές «προσαρμογές» (βλέπε: ΣΕΒ, συναντήσεις στις Βρυξέλλες κλπ.), εμφανίστηκε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως «δύναμη διαπραγμάτευσης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν «διαπραγματεύεται» με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ! Τα περί κατάργησης μνημονίων, επαχθούς χρέους κλπ. πήγαν για άλλη μια φορά περίπατο. Ακόμα μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φιλολαϊκή διέξοδο αφού υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το στόχο της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
  • Δεν χρειάζεται καμιά αναμονή, Ακόμη πιο γρήγορα να προχωρήσει η διαδικασία για την ενδυνάμωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  3,    4   -   5

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org