Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9923

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Την Παρασκευή νέες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις
  • Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα με κοινά συλλαλητήρια, σ' αντίθεση με τους πρυτάνεις που έδωσαν άλλοθι στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης.
  • Στο πλευρό των μαθητών το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και οι ομοσπονδίες γονέων.
  • Συνέχεια επιθέσεων στο μαθητικό αγώνα, με συκοφαντίες περί μειοψηφιών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
  • Μειοψηφία είναι η πολιτική εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της Παιδείας απαντάει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  16  -  17

Δίνουμε αύριο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η κεντρική κινητοποίηση. Συγκεντρώσεις σε 66 πόλεις της χώρας

Η συνέχιση σήμερα του «διαλόγου» της απάτης για το Ασφαλιστικό και η αντεργατική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Ταμείο Νομικών, που καταργεί κάθε θετική διάκριση προς όφελος των εργαζόμενων γυναικών, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» για το σύνολο των ασφαλισμένων, επιβεβαιώνουν από κάθε πλευρά την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης. Ταυτόχρονα, χτεσινή δήλωση υπουργού κάνει λόγο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στους κλάδους των μεταφορών.

Γι' αυτό και είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά η συμμετοχή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας και της φτωχής αγροτιάς στα συλλαλητήρια που διοργανώνει αύριο το ΠΑΜΕ σε 66 συνολικά πόλεις. Η επιτυχία τους μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κλιμάκωση του αγώνα, να συμβάλλει ώστε νέες δυνάμεις να μπουν στη μάχη.


ΣΕΛ.  19

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την προστασία και ανάπτυξη του Γράμμου

Η ανάγκη, σήμερα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ο λαός και οι φορείς του να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν ανάπτυξη σε όφελος των κατοίκων, που θα διασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Γράμμου και θα στηρίζεται στην ορθολογική αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, αναδείχτηκε μέσα από την εκδήλωση που έγινε το πρωί της Κυριακής στο Νεστόριο της Καστοριάς. Εκπρόσωποι φορέων, ο εργαζόμενος λαός που συμμετείχε στην εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, συμφώνησαν με τις θέσεις του Κόμματος για την προστασία και ανάπτυξη του Γράμμου.


ΣΕΛ.  8


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε η 9η Διεθνής Συνάντηση

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 72 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, από 59 χώρες


ΣΕΛ.  3
ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη εκδήλωση - συναυλία της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις νεολαίας της ΚΝΕ, που τα έσοδά τους θα διατεθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων μαθητών.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΟΚ
Ανούσιες κόντρες με την πολιτική στο απυρόβλητο

Με ανούσιες διαπροσωπικές κόντρες, αλλά και την επιβεβαίωση της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη.


ΣΕΛ.  7
ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΙΧ
Στα σκαριά ανατιμήσεις μέχρι 40%

Καταιγισμός υπέρογκων ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων αναμένονται από το νέο χρόνο και μέχρι το 2012, με πρόσχημα την αύξηση των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων.


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ