ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 66 ΠΟΛΕΙΣ
Οι εργαζόμενοι έχουν τον πρώτο λόγο

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης το συλλαλητήριο της Αθήνας

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Πλατύ κάλεσμα στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν κάθε προσπάθεια για να έχουν επιτυχία τα αυριανά συλλαλητήρια, να αποτελέσουν απαρχή μαζικών δυναμικών αποτελεσματικών αγώνων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί σε 66 πόλεις με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

«Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν τον πρώτο λόγο, με τους δυναμικούς ταξικούς αγώνες να βάλουν τον "κάθε κατεργάρη στον πάγκο του"», σημειώνει το ΠΑΜΕ, και συνεχίζει: «Συσπειρωμένοι στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με το ΠΑΜΕ, να συγκρουστούμε και όχι μόνο να αποτρέψουμε τους κυβερνητικούς αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, αλλά και να κατακτήσουμε τα σύγχρονα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να συμβάλουμε σε προοπτικές γενικότερων φιλολαϊκών αλλαγών».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαιώνει καθημερινά την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει όλη την προηγούμενη αντιασφαλιστική αντεργατική νομοθεσία (νόμοι Σιούφα - Ρέππα, κλπ.). Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. σπεύδουν στο "διάλογο" - απάτη για να νομιμοποιήσουν τέτοια αντιλαϊκά, αντιασφαλιστικά εκτρώματα. Αλλά και οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους σε αυτό το "διάλογο". Τα μέτρα αυτά υπηρετούν τη διαβόητη ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ (ΣΥΝ) είναι συνένοχες, γιατί συμμετείχαν και σε προηγούμενους ανάλογους διαλόγους που έχουν φέρει σοβαρές ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Σήμερα και αύριο οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα ολοκληρώνονται στις επιχειρήσεις ΜΕΒΓΑΛ, ΚΛΕΒΑ, «Στανίτσας» και ΓΚΑΠ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πλατιά ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με στόχο να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος που να μην πάρει το κάλεσμα συμμετοχής στα αυριανά αγωνιστικά συλλαλητήρια, συνεχίζεται και εντείνεται η ενημερωτική εξόρμηση του ΠΑΜΕ, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, μέχρι στιγμής, στελέχη του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επισκέφτηκαν πάνω από 300 χώρους εργασίας - εργοστάσια, γιαπιά, βιοτεχνίες, εμπορικά μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, δήμους, υπηρεσίες κ.ά. - στις πόλεις και στα χωριά της περιοχής, συζητώντας με τους εργαζόμενους και καλώντας τους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν, στις 6.30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΔΗΚΕΒΕ και η ΟΓΕ.

Το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις συμμετοχής πολλών σωματείων στην κινητοποίηση. Μέχρι στιγμής, απόφαση συμμετοχής πήραν πάνω από 30 εργατικές οργανώσεις - μετά από συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους - κι ανάμεσά τους τα συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Γάλακτος - Τροφίμων, Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού, οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων - Υπαλλήλων, Εργαζομένων στους δήμους του νομού, τα σωματεία Μετάλλου, Επίπλου, κεραμοποιών, καθαριστριών σχολείων, σχολικών τροχονόμων, μουσικών, συνεταιριστικών υπαλλήλων, λογιστών, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ιδιωτικών κλινικών, ιατρικών επισκεπτών κ.ά.

Στο συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, θα συμμετάσχουν και μικρομεσαίοι αγρότες του νομού, οι οποίοι πλήττονται άγρια από την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και συνειδητοποιούν πως είναι κοινά τα προβλήματα και πρέπει να είναι κοινός ο αγώνας τους με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μαζική η χτεσινή σύσκεψη

Μαζικά ανταποκρίθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας στη χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησε το ταξικό τους σωματείο με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση, αναδεικνύοντας την ανάγκη αντίστασης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Και αυτή η σύσκεψη επιβεβαίωσε ότι το κάλεσμα που απευθύνουν όλο το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις στους εργαζόμενους πιάνει τόπο και αυτό μπορεί να αποτυπωθεί στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Στη σύσκεψη μίλησαν μεταξύ άλλων εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Νίκος Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του Σωματείου, Σταμάτης Πελάης, ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους. Οι εργαζόμενοι στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν σε ελλείψεις που ήδη υπάρχουν στο Ταμείο τους σε ό,τι αφορά στην κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης από ειδικότητες ακτινολόγου, οδοντιάτρου, φυσικοθεραπευτή, οφθαλμιάτρου, στη μη κάλυψη εξετάσεων, για τις οποίες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, και στην καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων που λαμβάνουν πίσω. Συνέντευξη Τύπου, απ' όπου απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, έδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Γιάννενα. Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έλαβε και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Παλεύουμε για μας και τα παιδιά μας

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη στο πλαίσιο της οργάνωσης της πάλης τους ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος στο κτίριο της «Κοσμοτέ» (Cosmote) στην Αχαρνών, όπου απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι στα λεγόμενα call-center (τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης) κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες, τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την ψευδαίσθηση ότι οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί τους δεν αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να αμβλύνουν τις αντιδράσεις τους. Για εμάς, συνέχισε, η επίθεση είναι ενιαία και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Καλούμε τους εργαζόμενους όχι μόνο να βάλουν φραγμό στην πολιτική αυτή, αλλά να παλέψουν για να διεκδικήσουν μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξεων και άλλα. Δεν πρέπει, κατέληξε, τα παιδιά μας να μαθαίνουν για τα δικαιώματα που είχαν κάποτε οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από τα βιβλία της ιστορίας.

ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ
Σήμερα η σύσκεψη για το Ασφαλιστικό

Σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση και αγωνιστικό συντονισμό με ολόκληρη την εργατική τάξη καλεί τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ, οργανώνοντας σύσκεψη για το Ασφαλιστικό, σήμερα, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για το αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Πλατεία Ομόνοιας: Επιτροπές Αγώνα και μαζικοί φορείς συνοικιών

Προπύλαια: Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

ΕΒΕ
Δυναμώνει το αγωνιστικό μέτωπο

Νέες δυνάμεις των ΕΒΕ διευρύνουν το αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών αποφάσισε τη συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις της συναίνεσης στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ επιλέγουν το δρόμο του στημένου «κοινωνικού διαλόγου» και της συζήτησης για το πόσα θα χάσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

Η δυναμική των προσπαθειών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό φέρνει κάθε μέρα νέα αποτελέσματα, με τους συνδικαλιστές των αγωνιστικών δυνάμεων να εντείνουν τις ενέργειες ενημέρωσης και καλέσματος των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών στις επερχόμενες κινητοποιήσεις, τόσο τις αυριανές, όσο και όποιες άλλες διοργανωθούν.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αποφάσισε ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους του Νομού Ιωαννίνων απεύθυνε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων Δημήτρης Τασιούλας.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org