Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11390

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις στις λαϊκές οικογένειες

ΣΕΛ.  20
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δώρο στους εφοπλιστές με νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΣΕΛ.  14

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ για «μπλόκο στα εξοντωτικά μέτρα»

  • ΚΚΕ: Το λαϊκό «ΟΧΙ» στα εξοντωτικά μέτρα μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν εκφραστεί πιο οργανωμένα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες και αν συνοδεύεται με απόρριψη των θυσιών για να μείνει η χώρα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ
  • ΠΑΜΕ: Μεγαλώνει η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο ταξικό κίνημα, αυξάνονται η ευθύνη και τα καθήκοντα του ΠΑΜΕ

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», καμιά αναμονή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τη δράση τους για την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα. Βασική προτεραιότητα: Γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, στις επιχειρήσεις, με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή εργατών και εργατριών, να εξασφαλίζεται ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο οργάνωσης της πάλης, να «δένεται» η δράση με τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε χώρου και να διαμορφώνεται το δικό τους αγωνιστικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερο βάρος στη δράση με τις Λαϊκές Επιτροπές, όπου το ΠΑΜΕ θα πρέπει να συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση και στο σχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο, να ενισχύσει με τη συμμετοχή των συνδικαλισμένων εργατών σε αυτές τη δράση τους, συνολικά την πάλη της κοινωνικής συμμαχίας.


ΣΕΛ.  3,   6  -  7

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
6η Εκθεση Εικαστικών Τεχνών

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος που συνδιοργανώνουν καλλιτέχνες και αγωνιστικά συνδικάτα και φορείς. Η Τέχνη μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμα ισχυρό όπλο του λαού κατά των δυναστών του.


ΣΕΛ.  25

Εργασιακή κόλαση

Η δήθεν διαφωνία του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, ιδιαίτερα για την κατάργηση τριετιών, τη μείωση των αποζημιώσεων, όταν αυτά περιέχονται στο 2ο μνημόνιο και προωθούνται για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, μαζί με τη νομοθέτηση ενός κατώτατου μισθού ακόμη μικρότερου από τον σημερινό, στη συνέχεια έγινε συμβιβασμός κυβέρνησης - τρόικας, ενώ συνεχίζονται «οι διαπραγματεύσεις». Είναι σκέτος εμπαιγμός. Αυτό που αξιώνουν εδώ και τώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι το εργασιακό καθεστώς της πιο άγριας εκμετάλλευσης, των μισθών πείνας, της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, που έχουν ήδη επιβάλει για τους νέους εργαζόμενους, να επιβληθεί και στους παλιότερους εργαζόμενους. Αυτό προωθεί το ντόπιο κεφάλαιο μαζί με την τρόικα, αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ, μ' αυτό συμφωνεί και η κυβέρνηση. Η συζήτηση και τα παζάρια τους αφορούν μόνο τον τρόπο και το χρόνο που θα προωθηθούν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η καπιταλιστική κόλαση τους αφορά όλους και ότι τους κοροϊδεύουν θρασύτατα τα κόμματα που λένε ότι είναι κατά της εργασιακής ζούγκλας αλλά υπέρ της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν ότι το δικαίωμα στη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα απαιτεί αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων.



ΒΟΛΟΣ
Εισαγγελική παρέμβαση για εκδήλωση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  11
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα πρόκληση του Ισραήλ

ΣΕΛ.  21
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες

ΣΕΛ.  3
ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους

ΣΕΛ.  19
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΟΧΙ στους φασίστες στην επέτειο

«Να μην επιτρέψουν στους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών και τιμητές των Ναζί να προσβάλουν τον ηρωικό αγώνα του Λαού μας για ελευθερία στις εκδηλώσεις των σχολείων για την 28η Οκτωβρίου» καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές η Ενωση Γονέων Περιστερίου με ανοιχτή επιστολή της προς τους φορείς και τους γονείς στο δήμο.


ΣΕΛ.  17
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

ΣΕΛ.  17
«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ