Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συσκέψεις με τα πληρώματα

Στον καταπέλτη του «BLUE STAR ΙTHAKI»
Στον καταπέλτη του «BLUE STAR ΙTHAKI»
Η τραπεζαρία του πληρώματος στο «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1», οι καταπέλτες σε «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», και «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ» μετατράπηκαν σε τόπους συγκέντρωσης των πληρωμάτων όπου τα ναυτεργατικά σωματεία με τις ταξικές δυνάμεις των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ να δίνουν τον τόνο, καράβι το καράβι, μετέφεραν το μήνυμα της ανάγκης της κλιμάκωσης του αγώνα. Κλιμάκωση που όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, από τους συνδικαλιστές των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, προϋποθέτει αποφασιστικότητα από τα πληρώματα, καλή οργάνωση, τσάκισμα των απεργοσπαστικών μηχανισμών των εφοπλιστών και συγκυβέρνησης, διεύρυνση του μετώπου με τους εργαζόμενους της στεριάς πρώτα και κύρια αυτούς που πλήττονται από το νομοσχέδιο, τους νησιώτες, να αναδειχθεί ότι η μάχη των ναυτεργατών αφορά συνολικά το εργαζόμενο λαό.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρός της Σ. Τσιμπόγλου «η τράπεζα Πειραιώς έχει το 20% της ΑΝΕΚ. Η τράπεζα εμφανίζεται ότι πάει καλά, όμως οι ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα. Το "μεροκάματο" της απεργίας είναι η καλύτερη "επένδυση" γιατί με τον αγώνα θα επιβάλουμε μισθούς, την ανανέωση των ΣΣΕ, να μην περάσει το άθλιο νομοσχέδιο».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα. Μπορούμε να δεχτούμε να δουλεύουμε ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί;» ανέφερε ένας ναυτεργάτης στο «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1», ενώ στο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» όπου οι ναυτεργάτες έχουν να δουν μισθό πάνω από 6 μήνες από το συγκεντρωμένο πλήρωμα αναφέρθηκε: «Αν αγαντάρουμε όλοι μαζί, σίγουρα κάτι θα καταφέρουμε. Αλλιώς θα πάμε άκλαφτοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ