Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Με αμείωτη ένταση τα μηνύματα καταδίκης

Την καταστολή και την προβοκάτσια με την οποία η κυβέρνηση επιτέθηκε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλουν με ανακοινώσεις που φτάνουν συνεχώς στο ΠΑΜΕ, σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, μαζικοί φορείς, σωματεία και φορείς του εξωτερικού. Στα εκατοντάδες μηνύματα προστίθενται επίσης:

Του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου. Της Ενωσης Λογιστών Λάρισας. Της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας.

Μηνύματα αλληλεγγύης εξακολουθούν να φτάνουν από όλο τον κόσμο. Η ΚΕ του ΚΚ Μεξικού σε μήνυμά του «εκφράζει την αλληλεγγύη στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για τη συνεπή πάλη του, που ακριβώς αυτή αποτέλεσε αντικείμενο καταστολής από την κυβέρνηση του κεφαλαίου και οδήγησε στην σύλληψη των 35 συνδικαλιστών και τον τραυματισμό άλλων 9.

Το ΠΑΜΕ αποδείχνει σε συνθήκες κρίσης και καθώς το κεφάλαιο προσπαθώντας να εξασφαλίσει την σταθερότητά του επιτίθεται στα εργατικά δικαιώματα, ότι είναι η οργάνωση που επιδιώκει τη διέξοδο από αυτή, οργανωμένα προς όφελος της εργατικής τάξης και ενάντια στα μονοπώλια.

Οι προφάσεις που προβλήθηκαν από τους μηχανισμούς καταστολής είναι μέρος ενός ανοιχτού σκηνικού του ταξικού πολέμου, με δύο πόλους, τους αστούς και τους προλετάριους.

Ελλάδα, Μεξικό, Κεντρική Αμερική ο αγώνας είναι διεθνιστικός, το ΚΚ Μεξικού είναι στο πλευρό του ταξικού κινήματος».

Μηνύματα αλληλεγγύης επίσης απέστειλαν στο ΠΑΜΕ: η γενική συνέλευση των Ελλήνων της Κοινότητας Ελλήνων Δανίας. Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Λιβάνου, η Συνδικαλιστική Ενωση (LAB) από τη Χώρα των Βάσκων, η Ομοσπονδία των Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας (που αποτελείται από τους Εργατικούς Συνδέσμους «Δημόκριτος» Μελβούρνης, «Ατλας» Σίδνεϊ, «Πλάτων» Αδελαΐδας και «Σωκράτης» Νιουκάστλ), η Διεθνής Ενωση Εργαζομένων στο Μέταλλο και στα Ανθρακορυχεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ