Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... κι έπειτα μοιράζουν ελεημοσύνη

Αυτοί, λοιπόν, που δημιουργούν τους εξαθλιωμένους, για να κρατούν σταθερά ψηλά και να αυξάνουν τα κέρδη τους, έρχονται να δώσουν κάποια ψίχουλα στους φτωχούς και τα παιδιά τους για να εξωραΐσουν το εγκληματικό τους έργο.

Αυτοί οι ίδιοι, οι βιομήχανοι, οι εξαγωγείς και μεγαλέμποροι, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Στηρίζουν το έργο της που διασφαλίζει τα κέρδη τους, τσακίζοντας το λαό, κλέβοντας ό,τι του έχει απομείνει από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ληστεύοντας με τους φόρους και τα χαράτσια και το τελευταίο ευρώ από το εισόδημά του.

Και κυνικά ομολογούν πως όσα πιο πολλά κέρδη βγάλουν, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερους ολοένα πιο πολύ, τόσο περισσότερα ψίχουλα θα μπορούν να μοιράσουν για να βουλώνουν τα στόματα των φτωχών.

«Η ψυχολογία μας αλλάζει προς το καλύτερο τον τελευταίο καιρό», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Πέντζος, πρόεδρος του ΣΒΒΕ και πρόσθεσε: «Προσδοκούμε ότι η επιχειρούμενη αναμόρφωση του κράτους θα μας επιτρέψει να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί, για να αναλάβουμε περισσότερες δράσεις κοινωνικής ευθύνης και αρωγής».

Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις δράσεις τους. Πρέπει να σταθεί απέναντί τους. Να στηριχθεί στην ταξική αλληλεγγύη, να δυναμώσει τον αγώνα και να τσακίσει αυτούς και το κράτος τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ