Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... φοροδιαφυγής

Γρηγοριάδης Κώστας

Ολόκληρη ανακοίνωση εξέδωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών, για να γνωστοποιήσει τα επιτεύγματα των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και οι οποίες κάθε τόσο μας βεβαιώνουν ότι ξετρυπώνουν και κάνα ...λαγό. Βέβαια, αν πάρουμε τα πράγματα τοις μετρητοίς, οι λαγοί του ΣΔΟΕ όχι μόνο δεν έχουν πετραχήλια, αλλά είναι σκέτα ψοφίμια.

Αυτή τη φορά, λέει, πιάσανε, 1.267 φορολογούμενους που «ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών, του Πανεπιστημίου της Αθήνας και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν δηλώσει εισοδήματα 2.586.452 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά αυτούς τους ειδικούς λογαριασμούς, οι πάντες γνωρίζουν ότι ήταν τα διαφθορεία που, με την καθοδήγηση της ΕΕ, τηρούσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με άμεσο στόχο να εξαγοράζουν συνειδήσεις στα ΑΕΙ της χώρας. Κονδύλια που δίνονταν κατά το δοκούν σε καθηγητές, εργαζόμενους, φοιτητές, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουν την υπακοή και την πολιτική τους.

Σε ό,τι όμως αφορά τη φοροδιαφυγή, εδώ έχουν πάλι μια τρύπα στο νερό. Κι αυτό επειδή την ώρα, που το υπουργείο κάνει ντόρο για τα περίπου 2 χιλιάδες ευρώ που αναλογούν στα όσα δεν δηλώθηκαν από τους 1.267 δικαιούχους (2.586.452 /1.267= 2.041 ευρώ), οι άλλοι, το μεγάλο κεφάλαιο, οι διάφορες εταιρείες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες, εξακολουθούν να μην πληρώνουν - και μάλιστα νομότυπα - φόρους πολλών δισεκατομμυρίων!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ