Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Στην αντιλαϊκή πολιτική τους απαντάμε με «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στην πλατεία Αμερικής

Περιοδεία στα καταστήματα στην περιοχή της πλατείας Αμερικής πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον Φάνη Λάφη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και τον Τάκη Αυγίκο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

Πολύ καλό το κλίμα που συνάντησε, σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ, περπατώντας και συζητώντας με ΕΒΕ, μικρεμπόρους και κατοίκους στην οδό Λευκωσίας και τις πλατείες Αγ. Ανδρέα και Καραμαλάκη. Συζητήσεις που ξεκινούσαν από την αναδουλειά, τη δυσκολία να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις. Περνούσαν από τη μεθοδευμένη υποβάθμιση της περιοχής, την εγκληματικότητα και τα αίτιά της, τις σχετικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Εφταναν ως την σχεδιαζόμενη συνδιαχείριση στο Αιγαίο με απεμπόληση από μεριάς ελληνικής κυβέρνησης εθνικών δικαίων.

«Είμαι 38 χρόνια σε αυτή τη γειτονιά, δεν περνά πια γυναίκα όχι για να μπει στο κατάστημα, έστω να ρίξει μια ματιά στην βιτρίνα» έβγαζαν την απόγνωσή τους στο ρουχάδικο. «Ποιοι είναι αυτοί που με κατηγορούν ότι "τα 'φαγα" μαζί τους και ποιοι είναι αυτοί που με εκβιάζουν κιόλας ότι αν δεν τους ψηφίσω θα διαλυθεί ο τόπος;», εξέφραζαν την αγανάκτησή τους στο φαρμακείο. «Μας έστειλαν το χαρτί για την περαίωση και ζητούν 2.700 ευρώ. Από πού θα τα βγάλουμε; Χθες όλη μέρα η είσπραξη ήταν 5 ευρώ. Σήμερα πήγε δώδεκα η ώρα κι ακόμα ταμείο δεν έχουμε ανοίξει. Χρωστάμε τρία ενοίκια, για να ξεπληρώσουμε τη ΔΕΗ κάναμε διακανονισμό, κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο, πόσο θα αντέξουμε ακόμα;», περιέγραφαν την κατάσταση στο ζαχαροπλαστείο.

Αυτό τον κόσμο κάλεσε ο Νίκος Σοφιανός να συλλογιστεί την καθημερινότητά του και ποιοι, ποιες πολιτικές τον έφεραν ως εδώ. Τον προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση, με ΕΕ/ΔΝΤ και τα λοιπά κόμματα του ευρωμονόδρομου (πλατιά συζήτηση έγινε και για τις δηλώσεις - ομολογία Σαμαρά ότι η ΝΔ υπερψήφισε πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) φέρνουν ακόμα αγριότερα μέτρα. Τόνισε ότι μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να βάλει φρένο σε αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο.

Αργότερα το απόγευμα περιόδευσε σε καταστήματα και καφενεία στο Κουκάκι. Κατόπιν πραγματοποίησε ομιλία σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις σημερινές συνθήκες χρειάζεται να συναντηθεί η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του λαού (και όσων προηγούμενα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και δεν είδαν προκοπή στη ζωή τους) με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Οτι είναι η μόνη οργή που φοβάται η άρχουσα τάξη, είναι τα ψηφοδέλτια που θα εκφράσουν με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό, τρόπο που δεν θα παρερμηνεύεται, τη λαϊκή οργή, την καταδίκη στην πολιτική του ευρωμονόδρομου, στην πολιτική που ευνοεί τα μονοπώλια, τα μεγάλα συμφέροντα. Αλλά ταυτόχρονα θα εκφράσει και την προοπτική που ανοίγει μπροστά, τη διάθεση του κόσμου να αντισταθεί και να διεκδικήσει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στον εκβιασμό της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα(2019-02-05 00:00:00.0)
Η πολιτική ανακύκλωσης των εργαζομένων έχει τη σφραγίδα της ΕΕ(2014-04-03 00:00:00.0)
Συμπόρευση με το ΚΚΕ στη γραμμή ρήξης και ανατροπής(2012-03-03 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για τα λαϊκά στρώματα(2010-10-20 00:00:00.0)
Η οργή να εκφραστεί και στην ψήφο(2010-10-14 00:00:00.0)
Αγνοήστε τα «αμορτισέρ» του συστήματος(2010-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ