Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ στη γραμμή ρήξης και ανατροπής

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα Θυμαράκια

Στα Θυμαράκια στα Κάτω Πατήσια περιόδευσε χθες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αργότερα μίλησε σε σύσκεψη στην πλατεία του Αγ. Μάρκου, στο πλαίσιο ενός πυκνού προγράμματος πολύμορφων εκδηλώσεων των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και τις θέσεις του Κόμματος.

Στα μικρομάγαζα και τα καφενεία ήταν έκδηλη η αγωνία όλων των ανθρώπων του μόχθου για το αύριο. Ο Ν. Σοφιανός τούς κάλεσε να απορρίψουν τρομοκρατία και ψευτοδιλήμματα που προβάλλουν συγκυβέρνηση/ΕΕ/κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σημείωσε ότι ο λαός έχει την δύναμη να ανατρέψει τα μέτρα του νέου μνημονίου και τα επόμενα που έρχονται, οι εργαζόμενοι να παλέψουν για σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα στο μισθό, στις κοινωνικές παροχές, στον ελεύθερο χρόνο. Η πάλη αυτή να ανοίξει δρόμους για πραγματικά καλύτερες μέρες σε ρήξη με τα μονοπώλια που καταδυναστεύουν τον λαό.

Προειδοποίησε ότι την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται συγκυβέρνηση/ΕΕ, θέλουν να την οικοδομήσουν στα αποκαΐδια μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, για να εκκινήσουν από καλύτερες θέσεις τα μονοπώλια στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης. Οτι η «ανάπτυξή» τους δεν πρόκειται να μειώσει την ανεργία, ούτε θα ανατρέψει την, δεδομένη στον καπιταλισμό, ανισομετρία. Αντίθετα, θα γίνει θερμοκήπιο για ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε σε συμπόρευση με το Κόμμα και την πρότασή του (την μόνη σύμφωνη με τα λαϊκά συμφέροντα) για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, λαϊκή εξουσία. Να πάμε σε εκλογές όχι για να εκτονωθεί άσκοπα η δίκαιη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, αλλά για να ενισχυθεί στη γραμμή ανατροπής με ενίσχυση του ΚΚΕ.

  • Αύριο Κυριακή 4/3, στις 11 π.μ., προγραμματίζεται ομιλία του Ν. Σοφιανού σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ, στην αίθουσα του 4ου ΔΔ, Λένορμαν και Αλεξανδρείας, στον Κολωνό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ