Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Λαϊκή Συσπείρωση» ενιαία σε δήμο και περιφέρεια

Ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα στον Τύρναβο

Ο Β. Μπούτας
Ο Β. Μπούτας
«Μόνο αν η "Λαϊκή Συσπείρωση" βγει σημαντικά ενισχυμένη και στις περιφέρειες και στους δήμους, θ' ανησυχήσουν, στα σοβαρά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ».

Αυτό τόνισε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας, χτες βράδυ, στον Τύρναβο, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου, Χρ. Κιτσίδη.

«Για να "πιάσει τόπο", η ψήφος καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - είπε - πρέπει να πάει στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Θα πάει "χαράμι" αν διασκορπιστεί κατά δω και κατά κει. Η "λογική" που λέει "να δώσουμε από λίγες ψήφους σε όλους τους μικρούς" είναι λάθος και τελικά λειτουργεί υπέρ των δυο "μεγάλων". Οπως λάθος είναι και η "λογική" που λέει "ψηφίζω άλλο στο δήμο και άλλο στην περιφέρεια".

Το να πάρουν μερικές ψήφους παραπάνω οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τα λεγόμενα "μικρά κόμματα" μάλλον θα περάσει απαρατήρητο και δε θα "προβληματίσει" ιδιαίτερα την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Αυτό που, πραγματικά, θα τους "τσούξει" πολύ και θα τους ανησυχήσει ιδιαίτερα, είναι η λαϊκή δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτηση να εκφραστεί με μια σημαντική ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και στην περιφέρεια και στους δήμους. Γιατί το μήνυμα που χρειάζεται να σταλεί πρέπει να είναι κοινό και ενιαίο.

Αν, παραδείγματος χάριν, κάποιος, εδώ στον Τύρναβο, ψηφίσει "Λαϊκή Συσπείρωση" για τον τοπικό δήμο, αλλά δεν ψηφίσει "Λαϊκή Συσπείρωση" για την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ή και το αντίθετο - τι μήνυμα θα έχει στείλει; Αν μη τι άλλο, θα είναι ένα μήνυμα θολό, για μην πω και αποπροσανατολιστικό».

Και συνέχισε: «Να σας πω, όμως, και το άλλο: Μια Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι πολύ πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική στις μάχες για την επίλυση προβλημάτων και για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, αν στην Περιφέρεια η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ενισχυμένη, καθώς θα έχει ένα ισχυρό βοηθό συμπαραστάτη στους αγώνες της. Και πολύ περισσότερο αν και η Περιφερειακή Αρχή θα είναι της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Και για να πατάμε στη γη και να μην είμαστε αιθεροβάμονες, καμία Δημοτική Αρχή, από μόνη της, όπως και καμία Περιφερειακή Αρχή από μόνη της, δεν μπορεί να υλοποιήσει, σε τοπικό επίπεδο, μια ολοκληρωμένη φιλολαϊκή πολιτική, γιατί θα "σκοντάφτει" διαρκώς στις κυβερνήσεις και σε άλλους κρατικούς μηχανισμούς, που θα της βάζουν συνεχώς εμπόδια.

Αυτό, όμως, που μπορεί να κάνει είναι να αγωνίζεται με συνέπεια και κατά των γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων των κυβερνήσεων κι εκείνων που έχει σχεδιαστεί να περνούν μέσω της Τοπικής Διοίκησης, όπως π.χ. οι τοπικοί φόροι κ.ά.

Βεβαίως, μια Δημοτική ή Περιφερειακή Αρχή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπορεί να κάνει πάρα πολλά, αν υπάρξει ένα μαζικό και ισχυρό λαϊκό κίνημα, σε καθαρούς στόχους και σαφή προοπτική, το οποίο θα στέκεται, αγωνιστικά, στο πλευρό της»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ