Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανταγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ σε αντιλαϊκά διαπιστευτήρια

Ο Αντ. Σαμαράς ομολόγησε ότι στηρίζει τη στρατηγική του μνημονίου, ψηφίζοντας τα μισά από τα κυβερνητικά νομοσχέδια

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να κοντύνουν το ΠΑΣΟΚ κα τη ΝΔ στις εκλογές για να βάλουν φρένο στα χειρότερα που έρχονται
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να κοντύνουν το ΠΑΣΟΚ κα τη ΝΔ στις εκλογές για να βάλουν φρένο στα χειρότερα που έρχονται
Την πλήρη σύμπλευσή του με την αντιλαϊκή στρατηγική του μνημονίου ομολόγησε ανοιχτά ο Αντ. Σαμαράς, αφήνοντας να πέσουν οι αντιμνημονιακές μάσκες της κοροϊδίας του λαού και της ψηφοθηρίας.

Στην προσπάθεια να εμφανίσει το κόμμα του ως «δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης» και να απαντήσει στην κατηγορία του πρωθυπουργού για «αποσταθεροποίηση», ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ευθέως ότι το κόμμα του έχει ψηφίσει τα 30 από τα 60 νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση στον ένα χρόνο της θητείας της.

Τα περισσότερα από τα νομοσχέδια υλοποιούν αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές και βάρβαρα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα εντός και εκτός μνημονίου, καθιστώντας κατ' εξοχήν δημαγωγικό το «όχι» που ψήφισε στη συμφωνία με την τρόικα.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι οι δηλώσεις στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου έγιναν μετά τις συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, ο Α. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ «της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ» και του «μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης», δηλαδή υπέρ ενός αιώνιου μνημονίου που «εγγυάται» την χρεοκοπία των λαών.

«Η ΝΔ έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές για την επίτευξη της απαιτούμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη σύνοδο του ΕΛΚ και τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε, «το κόμμα μας ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης».

Για του λόγου το αληθές, παρέθεσε μια σειρά νομοσχέδια τα οποία το κόμμα του έχει υπερψηφίσει, μεταξύ των οποίων τα πακέτα στήριξης των τραπεζών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση των μεταφορών, η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις «fast track», κ.ά.

«Μέσα σε ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, ψηφίσει 30 από τα 60 νομοσχέδια που μπήκαν στη Βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ, 5,5 χρόνια, είχε ψηφίσει μόνο 7», τόνισε, προκειμένου να δείξει τη διαφορά του κόμματός του από το ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την υπευθυνότητα και τη συνέπεια, εννοείται στη στήριξη της στρατηγικής της πλουτοκρατίας. Οσον αφορά τα «όχι» που έχει πει, αυτά εξαντλούνται στο «μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής», που στην πράξη σημαίνει «όχι» στην έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων και τις νέες - από δω και πέρα - αυξήσεις φόρων και ΦΠΑ.

«Λάδι» στο βολικό ψευτοκαβγά

Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να οξύνει το βολικό δικομματικό καβγά για τις εκλογές, μετακυλίοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη στον πρωθυπουργό για τη δημιουργία κλίματος παρατεταμένης εκλογολογίας και επιστρέφοντας τις κατηγορίες περί πολιτικής αστάθειας. Αποσαφήνισε ότι το κόμμα του δε ζητά εκλογές, αφ' ενός, επειδή δεν μπορεί να τις επιβάλει και, αφ' ετέρου, γιατί δε θέλει να δημιουργήσει «κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής».

«Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κατεξοχήν δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και η παράταξη της ανάπτυξης για τον τόπο, σε αντίθεση με αυτή την πρωτοφανή τακτική του κ. Παπανδρέου να αποσταθεροποιεί ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, την κατάσταση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αυτό που ζητάει, μέσω των «αυτοδιοικητικών» εκλογών είναι «οι πολίτες να στείλουν μήνυμα αποδοχής ή απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής», την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε ότι στηρίζει, ψηφίζοντας τα περισσότερα κυβερνητικά νομοσχέδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ