Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να αντιστοιχηθεί η οργή με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Συνέντευξη Τύπου του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στις Σέρρες

Να αντιστοιχίσουν την οργή και τη δυσαρέσκειά τους με την ψήφο τους και να τιμωρήσουν τους υπαίτιους για τα προβλήματα που βιώνουν κάλεσε τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών. «Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να ενισχύσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", ρίχνοντας όσο γίνεται πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Κωνσταντινίδης. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών Τιμοθέα Ρακιτζή και η υποψήφια δήμαρχος Σερρών Φιλιώ Σαραντίδου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη οι απειλές της κυβέρνησης να της γίνουν «μπούμερανγκ»: «Η κυβέρνηση επιχειρεί, με κάλπικα διλήμματα, απειλές και κοροϊδία, να υποτάξει τις λαϊκές συνειδήσεις και να υφαρπάξει την ψήφο του λαού, για να νομιμοποιήσει την πολιτική της και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει». Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Θ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε πως «σηματοδοτούν παραπέρα κλιμάκωση του πολέμου σε βάρος των λαών της ΕΕ». Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, σημείωσε πως ανοίγει η βεντάλια των «διευθετήσεων» σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων, κάτω από την ομπρέλα ισχυρών πολυεθνικών συμφερόντων και του ΝΑΤΟ.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά στην προοπτική της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς σε έναν αγροτικό νομό όπως είναι οι Σέρρες. «Η φτωχή αγροτιά δεν έχει τίποτα να κερδίσει από μια πολιτική στο πλαίσιο που θέτουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδυασμοί που υποστηρίζουν για δήμους και περιφέρειες στις επικείμενες εκλογές», υπογράμμισε ο Θ. Κωνσταντινίδης. Ενώ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισήμανε πως οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι καθαροί εκφραστές της πολιτικής των κομμάτων τους, η οποία σαρώνει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

«Μπορούμε», επισήμανε ο Θ. Κωνσταντινίδης, «να σαρώσουμε και να ανατρέψουμε τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης, τα αναχώματα που στήνουν οι μηχανισμοί του συστήματος, για να εμποδίσουν την αποφασιστική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ». Και συμπλήρωσε: «Από αυτή την κρίσιμη μάχη των εκλογών μπορεί να βγει ισχυρή η ελπίδα, η προοπτική της λαϊκής συμμαχίας, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια».

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Θ. Κωνσταντινίδης περιόδευσε και μίλησε με αγρότες και παραγωγούς στα χωριά του Δήμου Χαλκηδόνας, Λουδία και Παρθένιο, μαζί με τον υποψήφιο Σάββα Μωυσίδη, υποψήφιο δήμαρχο Χαλκηδόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ένα ακόμη μετερίζι αντίστασης(2010-10-22 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Θεοδόση Κωνσταντινίδη(2010-10-06 00:00:00.0)
Περιοδείες Θ. Κωνσταντινίδη(2010-09-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-07-23 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι στο Κιλκίς(2010-07-22 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία(2010-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ