Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ
Αγνοήστε τα «αμορτισέρ» του συστήματος

Από τη χτεσινή περιοδεία στα Πατήσια
Από τη χτεσινή περιοδεία στα Πατήσια
Σε μηχανουργεία, συνεργεία, βιοτεχνίες και καταστήματα στα Κάτω Πατήσια, συγκεκριμένα στην περιοχή Μυκονιάτικα, περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Λαϊκή γειτονιά, άνθρωποι του μόχθου οι περισσότεροι, απλά και σταράτα όσα είπαν στις οδούς Νιρβάνα και Κουρτίδου, π.χ. στο στεγνοκαθαριστήριο: «Ρημάξαν ως κι εμάς. Μπήκαν οι πολυεθνικές και στο δικό μας κλάδο, να μαζέψουν όλο το χρήμα. Δε θα αφήσουν κανέναν μας». 'Η στο χασάπικο: «Αν κάτσεις μια μέρα εδώ, μετά θα ανέβεις στον 5ο και θα πηδήξεις. Τα μικρομάγαζα δε θα αντέξουν. Τα παιδιά μας έτσι δε θα επιβιώσουν». Παρακάτω στο ηλεκτρολογείο: «Καθόμαστε, πού δουλειά; Διαβάζουμε εφημερίδα. Πριν τέσσερα χρόνια έδινα δουλειά σε πέντε υπαλλήλους και τώρα ετοιμάζομαι να κλείσω. Καταντήσαμε η φιλοδοξία μας να είναι πότε θα βγούμε στη σύνταξη, τουλάχιστον να μην πληρώνω τις εισφορές». Στις εγκαταστάσεις κεντρικού κλιματισμού: «Εχασα σε ένα χρόνο από πελάτες τρεις εταιρείες, μείον 50.000 ευρώ στον τζίρο μου, μεθαύριο έχω να πληρώσω 5.000 σε επιταγές και ψάχνω πού να τα βρω για να μην τις σφραγίσουν. Κι από πάνω με καλούν πάλι για περαίωση. Κόβουν σε όλους εμάς τους "μικρούς" από μια ταρίφα να πληρώσουμε και την βγάζουν πάντα καθαρή οι "μεγάλοι"». 'Η στην αντιπροσωπεία με τα αμορτισέρ: «Από τη Δευτέρα δεν έχει μπει ένα ευρώ στο ταμείο κι όλα τα έξοδα τρέχουν. Ρευστό δεν υπάρχει και οι τράπεζες που τις χρυσοπληρώνουμε έχουν κόψει κάθε δανειοδότηση».

Σε όλες αυτές τις συζητήσεις (όπου πραγματικά ήταν φανερό το ενδιαφέρον των ΕΒΕ, θετικό το κλίμα για να ενημερωθούν σχετικά με τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ), ο Νίκος Σοφιανός τόνισε πως ό,τι ζουν είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οτι οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να αντιδράσουν. Να καταψηφίσουν τους κυβερνητικούς υποψήφιους, επίσημους κι «ανεξάρτητους», τα «αμορτισέρ» που κατέβηκαν (ειδικά στην Περιφέρεια με τρεις υποψήφιους στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Σγουρός, Δημαράς, Μητρόπουλος), προκειμένου να αλιεύσουν λαϊκές ψήφους, να μην αφήσουν να εκφραστεί γνήσια και ατόφια η λαϊκή αγανάκτηση εκεί όπου πραγματικά τους πονάει, στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Κόμμα.

Τους κάλεσε να εμπιστευτούν πρώτα και κύρια την ίδια τη δύναμή τους, με αγώνα και το όπλο της ψήφου να στείλουν πανελλαδικά πολιτικό μήνυμα καταδίκης των μέτρων που έχουν ληφθεί και των επόμενων που ετοιμάζονται. Οτι ενισχύοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να μπλοκαριστούν τα μέτρα, μπορεί να γενικευτεί ένα κλίμα λαϊκής αντίστασης και ανάτασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ