Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για ενίσχυση της πάλης

Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη
Στο συγκρότημα των Δημοτικών Σχολείων Χατζηκυριακού (2ο Ειδικό Δημοτικό, 32ο και 48ο Δημοτικό Σχολείο) περιόδευσε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Μιλώντας με τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε στις εξελίξεις που ετοιμάζει και στην εκπαίδευση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και οι οποίες θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά και στους γονείς. «Ετοιμάζουν, τόνισε, το σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία μέσα από το οποίο θα διαχειριστούν επενδύσεις προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου». «Πρόκειται, πρόσθεσε, για το σχολείο που θα είναι ανοιχτό στην αγορά, που θα χτυπήσει κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Θέλουν τον εκπαιδευτικό υποταγμένο, με σκυμμένο το κεφάλι». Πρόκειται για το νέο σχολείο της ακριβοπληρωμένης ημιμάθειας που θα βγάζει το νέο ευέλικτο φθηνό εργατικό δυναμικό.

Η Ελπίδα Παντελάκη αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα δυσμενέστατα αποτελέσματα που έχει αυτή η πολιτική εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλά και στις νέες περικοπές που ετοιμάζουν στο ήδη πετσοκομμένο εισόδημα των εκπαιδευτικών, τους κάλεσε «να πάρετε υπόψιν σας τι αντιμετωπίζεται κάθε μέρα και να το εκφράσετε στην κάλπη». «Η κάλπη, επισήμανε, θα βγάλει μήνυμα ή συγκατάθεσης με αυτή την πολιτική ή καταδίκης της. Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σηματοδοτεί την ενίσχυση της προσπάθειας να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων για να διεκδικήσουμε σήμερα επείγοντα ζητήματα που συνθλίβουν τη λαϊκή οικογένεια. Με την ψήφο σας μπορείτε να βοηθήσετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση και αν δεν οργανώσετε την πάλη σας για την ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής, λύση προς όφελος του λαού δεν μπορεί να υπάρξει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ