Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ABIENTE» - ΚΕΡΚΥΡΑ
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και υποβαθμισμένες υπηρεσίες

Χαρακτηριστικά όσα καταγγέλλουν με δήλωση - διαμαρτυρία εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από προχθές οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο ΑΒΙΕΝΤΕ (ΕΧ ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ) στην Κέρκυρα, διεκδικώντας την εξόφληση δεδουλευμένων για το μήνα Αύγουστο καθώς και άλλες διαφορές που εκκρεμούν από προηγούμενες αποδοχές. Με δήλωση - διαμαρτυρία που υπογράφουν 28 εργαζόμενοι, καταγγέλλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την πολύπλευρη ψυχολογική βία που ασκείται με απειλές για απολύσεις και κλείσιμο του ξενοδοχείου, όπως και άλλες άθλιες πρακτικές που επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Στα πλαίσια μάλιστα της μείωσης του κόστους και της διασφάλισης των κερδών της η εργοδοσία έχει υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των τουριστών που μαζεύουν υπογραφές.

Το κείμενο διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο έχει ως εξής:

«Η αβεβαιότητα για την καταβολή των δεδουλευμένων μας δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Κάθε μέρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απαράδεκτη συμπεριφορά του φερόμενου ως Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου με απειλές για κλείσιμο του ξενοδοχείου, για απολύσεις και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Το χειρότερο όμως απ' όλα είναι τα φριχτά παράπονα που δεχόμαστε καθημερινά από τους πελάτες, οι οποίοι αντιμετωπίζονται το ίδιο με τους εργαζόμενους. Η "Διεύθυνση" του ξενοδοχείου για να μειώσει το κόστος και να εξασφαλίσει κέρδη, έχει υποβαθμίσει πλήρως τις υπηρεσίες προς τους πελάτες, με αποκορύφωμα τις σημαντικές ελλείψεις σε φαγητά και ποτά. Συχνά οι πελάτες διαμαρτύρονται έντονα και μαζεύουν υπογραφές σε κείμενα διαμαρτυρίας.

Τα τρόφιμα, τα ποτά, τα υλικά καθαρισμού και γενικά ο εφοδιασμός του ξενοδοχείου έρχονται με το σταγονόμετρο και συνήθως την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα το μαγείρεμα των ελάχιστων φαγητών να γίνεται στα γρήγορα και οριακά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δήμος Παρελίων κόβει την παροχή του νερού, ώστε να πιέσει για την εξόφληση των δημοτικών λογαριασμών αδιαφορώντας για μας και την καταβολή των δεδουλευμένων μας που θα έπρεπε να μπει σε προτεραιότητα. Οι τουριστικοί πράκτορες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους εξασφαλίζοντας την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξασφάλιση της καταβολής των δεδουλευμένων, στρουθοκαμηλίζουν όλο το καλοκαίρι και το μόνο που ξέρουν είναι να μας απειλούν ότι θα πάρουν τους πελάτες και θα κλείσει το ξενοδοχείο.

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς στους οποίους το σωματείο μας έχει απευθυνθεί και έχει εδώ και καιρό επισημάνει την κατάσταση, αδιαφορούν προκλητικά. Ολοι οι παραπάνω, εργοδότες, "ανευθυνο- υπεύθυνοι" του κράτους και της αυτοδιοίκησης, τουριστικοί πράκτορες κλπ. καταστρέφουν την τουριστική οικονομία. Απαιτούμε εργασία με ανθρώπινες συνθήκες και αμοιβές που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ